fri frakt och retur i sverige

Filippa K

Den svenska modeskaparen Filippa K lanserar denna säsong en kollektion som tar miljöomtanke och ekologiska material i akt. Varumärket som präglas av skandinavisk minimalism och som säsong efter säsong introducerar eleganta feminina kollektioner bestående av snygga plagg i material av hög kvalitet har i sin senaste kollektion inkluderat plagg stickade av ekologiska bomullsgarn. Detta är bara en av de många handlingar som designern genomfört för att förminska sin miljöpåverkan.

Ända sedan etableringen av Filippa K år 1993 har företaget haft som ambition att tillverka kläder som varar under flera säsonger och som kan användas om och om igen - så kallade “wardrobe essentials” som passar vid de flesta tillfällen och som inte behöver bytas ut efter en enda säsong. Nu - över 20 år senare, brinner Filippa K ännu för denna ambition om ett tidlöst mode.

Förutom att tillverka tidlösa kläder åt både män och kvinnor har Filippa K riktat in sig på att ta steget längre och erbjuda något ytterligare, än mer viktigt. Genom hållbara affärsverksamheter och återanvändning av klädesplagg kan designern betraktas som en förebild inom modebranschen. Detta genom att man sätter sin tro till kollektioner som varar under en längre tid - både i form av design och färgsättning, och med hänsyn till material av ytterst god kvalitet. 

Med fokus på hållbarhet och på att tillverka klädesplagg genom hållbara processer har Filippa K riktat in sig på att vara en pålitlig aktör med hänsyn till miljö, medarbetare och kunder. Denna ambition kommer till uttryck genom bland annat medlemsskapet i Fair Wear Foundation och genom lanseringen av varumärkets varierade plagg under benämningen “Front Runner of long lasting simplicity”. Dessa plagg lanserades år 2015 och är skapade av 100% naturliga och förnybara material. Filippa K är därmed sannerligen en designer som tar sitt omvärldsliga ansvar på allvar och som erbjuder dig fina plagg att värdesätta och ta tillvara på säsong efter säsong!

< Næste post                                                                                                   Forrige post >