Gratis frakt på köp över 400kr. Gratis retur på alla ordinare köp.

-

Wood Wood

Wood Wood är ett mode och livsstilsmärke som växte fram ur Köpenhamns graffiti och street-subkultur. Konceptet Wood Wood skapades 2002 av de tre vännerna Karl-Oskar Olsen, Magnus Carstensen och Brian SS Jensen som sålde egendesignade t-shirts med tryck från en källarlokal i Nørrebro. Sedan dess har märket växt kraftigt och de har nu butiker i både Köpenhamn, Århus och Berlin. I deras kollektioner hittar du allt från klänningar till mönstrade bomberjackor och kepsar. De är kända för deras minimalistiska och sportiga stil med raka snitt och fina mönster, och ofta med deras karakteristiska logo.

Wood Wood’s grundare har vuxit upp i den Köpenhamnska subkulturen där graffiti spelade en stor roll i vardagen, vilket har varit inspirationen och grunden till att starta märket. Klädmärket passar den trendiga kvinnan som önskar unika och snygga plagg till garderoben. Wood Wood hittar sin inspiration från high fashion i kombination med streetwear som är präglad av en ungdomskultur där musiken spelar en stor roll.

Köp Wood Wood kläder online hos Me & the Met! Eller se vårt breda utbud av Filippa K här

21 artiklar

per sida

Rutnät  Lista 

Fallande ordning

21 artiklar

per sida

Rutnät  Lista 

Fallande ordning

Mer än ett modemärke - en livsstil och attityd

Wood wood är ett modernt mode- och livsstilsmärke som grundades år 2002 i modestaden Köpenhamn. Designerduon bakom märket är danskarna Karl-Oskar Olsen och Brian SS Jensen. Idag finns märket i städer som Berlin, Århus och Köpenhamn och går även att handla online. Märkets kollektioner är uppbyggda omkring deras ikoniska silhuetter och deras design har som mål att skapa en perfekt balans mellan mode och funktion samt den perfekta mixen mellan streetstyle och sport. Deras ambition om att vara ett klädmärke som inte följer mallen har blivit ett mål för grundarna och präglat märket genom åren. Märket beskrivs som att kunna se bortom bara mode och en sportig attityd präglar mycket av kläderna de designar där märket har en stor påverkan inom modevärlden. Deras rötter från Nørrebro är väldigt viktiga och återspeglar sig i kollektionerna år efter år. 

Wood Wood finner inspirationen till kollektionerna i allt från streetstyle under 90-talet till tennisspelare på 50-talet där deras kläder idag beskriv som stilrena och minimalistiska. En ytterligare variabel i deras klädskapande är deras höga kvalitet och stort fokus på materialval och bekvämlighet. Wood Wood’s grundare beskriver sig själva som att vara mycket mera än ett modemärke, utan mer som en livsstil och en attityd. Attityden de beskriver är en kombination av normbrytande och urbanitet vilket speglas av deras bakgrund i Nørrebro. 

Kläderna från Wood Wood är perfekta för att skapa den ultimata stilrena vardagslooken. Från märket hittar du tröjor som har tuffa tryck, fina jackor, klänningar till olika tillfällen och t-shirts i olika färger som blått, svart, grått och vitt. Något som är extra snyggt är att matcha den svartvit randiga långärmade tröjan med ett par svarta jeans och ett par snygga boots eller ett par vita Sneakers. Är du ute efter den perfekta avslappnade vardagstilen hittar du kläder för att skapa den från Wood Wood.

Kollektionerna från Wood Wood

Wood Wood är kända för att leverera snygga och avslappande kläder som funkar till alla tillfällen och som du aldrig tröttnar på i din garderob. Det ikoniska W:t känner vi alla igen och återfinns på många av plaggen från märket, det finns på allt från tröjor, jackor och t-shirts till mössor. Kollektionerna innehåller ofta kläder i olika färger så som blått, rött, beige, svart, grått och grönt. Från märket går det även att hitta fina skor i olika färger och modeller som återspeglar samma stil som kläderna.

Från Wood Wood hittar du även en kollektion innehållande basplagg som ska bäras med attityd och stil. Denna kollektion kallas för double A line och innehåller plagg som har en ny touch på de klassiska W.W stilarna och kommer i olika färger. Den här kollektionen kommer att kompletteras med olika säsongbaserade plagg. I kollektionen hittar du idag basplagg så som exempelvis långärmade tröjor, polotröjor, t-shirts samt tjocktröjor. Alla dessa plagg är gjorda av sköna material och är ett måste att ha i garderoben. Vi på me and the met älskar det stora utbudet av vardagskläder av bra material från märket och att de har något som passar alla stilar och kläder som går att matcha på många olika sätt för att skapa just din egen stil.

Samarbetet med Adidas var starten på den globala marknaden

Det är dock inte bara bland konsumenterna som Wood Wood är populärt utan de har även samarbetat med märket Adidas. Samarbetet mellan det världskända märket och danska Wood Wood var startpunkten för en global marknad. Märket har sedan de grundades designat streetstyle kläder så som tröjor, t-shirts, jackor och accessoarer. I samband med samarbetet med Adidas så kommer det även att finnas en special edition av den ikoniska Gazelle sneakerns på marknaden. Gazelle-W.W skon finns i svartvitt och har tre ikoniska streck som vi alla känner så väl igen från Adidas. Dessutom har även nørrebro skrivits på sidan av skon för att hylla det danska märkets ursprung. Utöver skon så lanserades även en fotbollströja som har det välkända wood wood trycket över hela tröjan. Samarbetet firade även fotbollsvärlden genom att lansera ett begränsat antal kepsar och halsdukar som passar perfekt till sporten. Utöver samarbetet med Adidas så har wood wood också samarbetat med kända märken och konstnärer som; Barbour, Eastpack, Nike, Peter Sutherland, Elmgreen & Dragset, So-Me etc.