fri frakt och retur i sverige

Wood Wood

Wood Wood är ett mode och livsstilsmärke som växte fram ur Köpenhamns graffiti och street-subkultur. Konceptet Wood Wood skapades 2002 av de tre vännerna Karl-Oskar Olsen, Magnus Carstensen och Brian SS Jensen som sålde egendesignade t-shirts med tryck från en källarlokal i Nørrebro. Sedan dess har märket växt kraftigt och de har nu butiker i både Köpenhamn, Århus och Berlin. I deras kollektioner hittar du allt från klänningar till mönstrade bomberjackor och kepsar. De är kända för deras minimalistiska och sportiga stil med raka snitt och fina mönster, och ofta med deras karakteristiska logo.

Wood Wood’s grundare har vuxit upp i den Köpenhamnska subkulturen där graffiti spelade en stor roll i vardagen, vilket har varit inspirationen och grunden till att starta märket. Klädmärket passar den trendiga kvinnan som önskar unika och snygga plagg till garderoben. Wood Wood hittar sin inspiration från high fashion i kombination med streetwear som är präglad av en ungdomskultur där musiken spelar en stor roll.

Köp Wood Wood kläder online hos Me & the Met! Eller se vårt breda utbud av Filippa K här

13 artiklar

per sida

Rutnät  Lista 

Fallande ordning

13 artiklar

per sida

Rutnät  Lista 

Fallande ordning

Deras kollektioner är uppbyggda omkring deras ikoniska silhuetter och deras design har som mål att skapa en perfekt balans mellan mode och funktion. Deras ambition om att vara ett klädmärke som inte följer mallen har blivit ett mål för grundarna och präglat märket genom åren. En ytterligare variabel i deras klädskapande är deras höga kvalitet och stort fokus på materialval och bekvämlighet. Wood Wood’s grundare beskriver sig själva som att vara mycket mera än ett modemärke, utan mer som en livsstil och en attityd. Attityden de beskriver är en kombination av normbrytande och urbanitet vilket speglas av deras bakgrund i Nørrebro. Det är dock inte bara bland konsumenterna som Wood Wood är populärt, de har också samarbetat med kända märken och konstnärer som; Barbour, Eastpack, Nike, Peter Sutherland, Elmgreen & Dragset, So-Me etc. Deras modesamarbeten blev kickstarten för deras företag och deras första samarbete med Adidas, då de designade ett par skor, blev startpunkten för en global marknad för Wood Wood.