Gratis frakt på köp över 300kr. Gratis retur på alla ordinare köp.

-

Tiger of sweden

Tiger of Sweden grundades för över 100 år sedan och är idag ett välkänt internationellt varumärke som är utvecklat på innovation och nyfikenhet. ”A different cut” är något som symboliserar märket och som syns i deras kollektioner men som även präglar deras tankesätt. Märket har tagit finkläderna och gjort dem användbara på gatan. Deras plagg passar den som söker elegans och vill vara sofistikerad men på ett ungdomligt och innovativt sätt. Märket inspireras av en rock`n´roll anda snarare än Wall street anda. Plaggen kännetecknas av innovativ design och välskräddad skandinavisk stil. Söker du plagg som är av hög kvalité och som fungerar säsong efter säsong hittar du dem hos Tiger of Sweden.

Idag känner vi alla till den välkända tiger-loggan som går att hitta på allt från väskor, tröjor, plånböcker, klänningar, accessoarer och jeans. Varumärket inspireras av rock n´ roll attityden samt deras skandinaviska ursprung när de designar kläderna. Den skandinaviska minimalistiska looken gör att plaggen är användbara både till vardags men går även att klä upp med ett par klackar och smycken för finare tillfällen. Hos Tiger of Sweden hittar du den perfekta stilrena kappan som håller år efter år eller de perfekt jeansen som är designade för att vara sköna och sitta bra. Märket erbjuder kläder i klassiska färger som svart, vitt, beige, grått, grönt och blått men du hittar även mönstrade plagg. I den nya kollektionen AW17 hittar du plagg som hyllar den självständiga kvinnan. Maskulint med en touch av feminint är det genomgående temat. Kläderna är välskräddade och passar under hela dagen, från att du går till jobbet på morgonen till att du lämnar baren på kvällen för att gå hem och sova.

Hos oss på Me and the Met älskar vi den klassiska skandinaviska stilen som ständigt utmanas av Tiger of Sweden. De har plagg som passar alla tillfällen och säsonger och som är av hög kvalité. Hitta dina favoriter här hos oss!

Det finns inga produkter som matchar urvalet

Tiger of Sweden – 100 år av Historia

Märket grundades 1903 i Uddevalla av skräddarna Hjalmar Nordström och Markus Schwarzman där de åkte ut till kunderna istället för att sitta i butiken och låta kunderna komma till dem. Som resultat fick kunderna kostymerna snabbare och enklare, utan att kvalitén förändrades. De första plaggen som designades var traditionella och riktade till äldre män. Namnet Tiger växte fram från att grundaren Schwartzman ville ge kostymerna ett namn. Efter att nästan ha gått i konkurs i början på 1900-talet valde Tiger of Sweden att göra en förändring. Fokus låg på design och kvalité för att nå nya målgrupper. Märkets signum blev smala kostymer som hade hög knäppning. Idag är Tiger of Sweden är välkänt internationellt varumärke som har satt Sverige på modekartan. Märket erbjuder klassiska, traditionella plagg i kombination med vågade väldesignade snitt och innovativ design. Tiger of sweden har innovation och nyfikenhet i sitt DNA vilket är en av deras största styrkor, det pushar företaget att alltid utvecklas i samma takt som deras ambitioner. Det var även det som låg till grund för att de även började designa jeans som är inspirerade av samma skandinaviska anda som resterande kollektioner. Sedan 2003 ägs Tiger of Sweden utav danska IC Group och märket går idag att hitta i butiker runt om i världen. Märket är idag inte enbart ett stort välkänt företag utan även en symbol för det minimalistiska skandinaviska modet.

Den självständiga kvinnan

Kollektionen AW17 är inspirerad av den amerikanska pionjären och konstnären Georgia O´Keeffes målningar och liv. Plaggen har sin utgångspunkt i konstnärens självständighet och maskulina stil och inspireras av 20-talet. Den maskulina silhuetten blir mjukare av de vackra smala jackorna som är fina till de bredbenta byxorna. En romantisk känsla går att finna i plaggen vilket gör dem flörtiga och chic men ändå vuxna. Färgerna är jordnära och naturliga och en favorit är den klassiska och tidlösa kappan i lyxigt svart bomull. Kollektionen AW17 erbjuder en variation av ytterkläder som passar alla tillfällen för den ultimata city tjejen. Kollektionens främsta plagg är den funktionella men ändå stilrena vadderade jackan med orange fodring, vilken passar perfekt med en tight kjol och stövlar eller ett par sneackers och jeans. Matcha gärna den maskulina looken med ett par klackar eller smycken för att skapa den perfekta balansen mellan maskulint och feminint.

Kostymen – ett måste i garderoben

Tiger of Sweden designar kostymer i hög kvalité och i olika passformer för alla kunder. Varumärket samarbetar med de bästa leverantörerna av tyg vilket gör att deras plagg är av högsta kvalitén. Idén är att kostymen ska passa till alla tillfällen då det går att matcha den till så många tillfällen och plagg. Enligt tiger of Sweden finns det ingen bättre känsla än att bära den perfekta kostymen vilket vi på Me & the Met håller med om. Kostymen passar alla säsonger och den är inte bara till för att användas på jobbet, den kan vara både stilren, enkel och användbar. Inför hösten är det perfekt att matcha den med en fin-stickad tröja, ett par sneakers och en cool attityd, den ultimata looken för att bära kostymen bättre än killarna. Om du vill skapa den mysiga, stilsäkra och snygga looken är det perfekt att matcha kostymbyxorna med en stickad polotröja och ett par finare låga skor. Eller om du vill klä upp dig är det perfekt att använda andra delen av kostymen, nämligen kavajen till ett par jeans och klackar. Kavajen passar även väldigt bra som jacka under sommardagarna när det inte är lika kallt. En fin kostym är alltså ett plagg som du måste ha i din garderob och som går att matcha till allt. Du hittar de bästa plaggen från tiger of sweden här hos oss på Me & the Met.