Storm & Marie

Det danska märket Storm & Marie grundades av paret Signe Elisabeth Vedel och Kim vedel Hansen år 2010 i den skandinaviska modestaden Köpenhamn. Märket har sedan det startade tagit oss alla med storm. Varumärket är känt för dess förmåga att skapa unika plagg och stilar som balanserar det feminina och det tuffa - med hänsyn till både färger och mönster men framförallt med hänsyn till material, linjer samt även snitt. Varumärket är uppkallat efter deras tvillingbarn där Storm står för det vilda, energiska och tuffa, medan Marie står för det eleganta, chica och feminina. Det är den här blandningen som skapar de perfekta plaggen och som gör att alla kläder från märket är moderna och trendiga. Kläderna från Storm & Marie är verkligen en mix av vintage och nutid vilket alla bara älskar och gör dem så populära. Många beskriver även plaggen från märket som en blandning av klassiskt och skandinaviskt minimalistiskt med en tvist av rock och feminina detaljer vilket gör dem unika men även väldigt användbara.

Den gemensamma nämnaren för de flesta kollektionerna från Storm & Marie är den minimalistiska looken. Denna look och dess tankesätt är en källa för inspiration, vilket framförallt framkommer tydligt genom de rena linjerna och skarpa silhuetterna som präglar de flesta plaggen. Mönster och tryck används också flitigt i kollektionerna och speciellt statement-tryck används säsong efter säsong. Huvudkonceptet för Storm & Marie är att fokusera på hög kvalitet och god passform på alla plagg de designar. Varumärket erbjuder kollektioner som innehåller allt man kan önska sig: eleganta aftonklänningar, tuffa T-shirts och byxor, och läckra stickade tröjor som alla är ett must-have i varje kvinnas garderob. Märket har alltså nått för alla stilar och tillfällen. Gå på upptäcktsfärd här hos Me & the Met och hitta just dina favoriter från Storm & Marie!

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-12 av 16

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-12 av 16

Sida
per sida
Sätt fallande sortering

Bäst när det kommer till det minimalistiska modet

Den gemensamma nämnaren i de flesta av kollektionerna från märket är den minimalistiska stilen. Det är denna stil som används som inspiration då de designar kläderna vilket syns i de rena linjerna och skarpa silhuetterna som återfinns i plaggen. Tryck används också mycket i kollektionerna och särskilt statement tryck går att hitta från märket säsong efter säsong. Märket gör både tryck som är rebelliska samt lite varmare tryck vilket skapar en bra mix och kontrast. Matcha gärna en tuff statement tröja med ett par jeans eller en kjol för att få en cool vardagslook. Eller med en skinkjol och klackar för en lite tuffare fest outfit. 

Elena – den perfekta stickade tröjan

Storm & Marie har sedan de grundades lyckats designa stickat som redan har blivit ett måste och som idag kallas en klassiker från märket. Det är naturligtvis den snygga Elena tröjan som alla pratar om. Tröjan kommer i flera färger och former och är idag utan tvekan märkets mest populära tröja bland deras kunder. Tröjan har varit med från början och är idag en permanent del av varje säsong. Den kommer i massa olika färger som exempelvis gult, rosa, aprikos, svart, vitt och grått. Eftersom efterfrågan på tröjan är så hög så har den designats i massa olika former och längder där den karaktäriseras av dess stickning som är så snygg. Den kommer i långärmat och kortärmat samt finns det även en klänningsmodell. Denna stickade tröja är ett must have i allas garderober så har du inte en passa på att köp den idag. Matcha gärna denna tröja med ett par jeans och ett par höga stövlar för en cool och lite mer avslappnad look. Eller varför inte satsa på klänningen och matcha den med ett par klackar och en clutch så är du redo för vad kvällen har att erbjuda. Det som är så bra med denna tröja är att den kan användas till både vardags och fest och går att styla på många olika sätt vilket gör att du kan styla den utifrån din egen stil.

Hög kvalitet och passform ligger i spetsen för Storm & Marie

Huvudkonceptet för det danska märket är att fokusera på hög kvalité och bra passform. Storm och Marie erbjuder kollektioner som innehåller just allt: Vackra aftonklänningar, coola t-shirts, snygga byxor, feminina skjortor och läckra stickade tröjor. Alla plagg har deras underbara passform och höga kvalité gemensamt vilket gör att du alltid kommer vara nöjd med ett plagg från märket. Ett krav från märket är att deras kläder inte bara är snygga utan att de även är av bra material så att de är bekväma vilket gör att man inte kan göra annat än att älska märket.

Rena linjer och dämpade färger kännetecknar kläderna som är inspirerade av naturens färger, strukturer och element. Alla kläder från Storm & Marie riktas till en bred målgrupp och kan som tidigare nämnts används i många olika sammanhang där du vill utstråla kreativitet, energi och glädje. Säsong efter säsong använder sig märket av de coolaste och snyggaste trycken som både är unika och oftast även trendsättare. Från märket har vi sett exempelvis tryck av hundar, prickar, fyrkanter, blommor och mycket mera. Oftast kommer trycket på tröjorna i två olika färger vilket är något som generellt definierar Storm och Marie.

Kollektionens färger kommer från årets vackra färg

Färgtonerna i de olika kollektionerna inspireras av säsongens färger. På hösten gav de plats för jordnära färger och de brända lite varmare tonerna. Särskilt den brända apelsinfärgen och den brunfärgade var en hit. Förra årets vinterkollektion innehöll också de där brända varma färgerna som vi älskar att ha under de kallarare dagarna. Däremot producerades kläderna i en skarp silvergrå färg som passar bra med säsongens naturliga färger. SS-kollektionen visade kläder i starka och tydliga färger som gul, blå och rosa. Kläderna skriker sommar, glädje och semester och vi vill bara ha allt i samlingen för att hänga i vår garderob och mixa för att skapa den där härliga sommarkänslan. Här på webbutiken Me & the Met är vi helt galna i det danska varumärket och deras minimalistiska karaktäristiska stil samt deras ikoniska elena tröja. Handla alla dina nya favoriter från Storm & Marie här hos oss.

Copyright © Me & the met. All rights reserved.