Gratis frakt på köp över 300kr. Gratis retur på alla ordinare köp.

-

Sofie Schnoor

Klädmärket Sofie Schnoor blev etablerat år 2001 av designern med samma namn. Det danska märket startade då med en skokollektion med fokus på design och komfort. Kollektionen blev mycket framgångsrik och det gifta paret Sofie och Christian Schnoor bestämde sig för att utveckla märket till att också inkludera kläder. Hos detta danska märke går kreativitet och företagsamhet hand i hand vilket har resulterat i både kläd-och skokollektioner till både vuxna och barn. Utöver det innehåller också kollektionerna accessoarer som iphone-fodral, solglasögon och andra snygga varor.

Idag är märket känt i hela Europa och finns i numera i 12 fysiska butiker samt en flaggskeppsbutik på Frederiksberg i Köpenhamn. Designern bakom, Sofia, designar själv 1200 unika plagg om året, vilket resulterar i två hela kollektioner. Själv säger hon att hon inte ens kan ta en promenad utan att få nya idéer till kollektioner. Hon hittar inspirationen i sin omgivning vilket uttrycker sig i hennes feminina stil med en rå twist. Vi på Me & the Met älskar detta danska minimalistiska klädmärke som har kvinnliga influenser.

Köp Sofie Schnoor kläder online hos Me & the Met! Eller se vårt breda utbud av Filippa K här

 


Det finns inga produkter som matchar urvalet

Klassiska plagg med en cool tvist

Den danska designern Sofie Schnoor designar både skor och kläder som är enormt modesäkra, snygga, tuffa och eleganta. Märket är känt för deras klassiska elegans som är kombinerat med tuffa och moderna detaljer. Alla plaggen är av högsta kvalité och fokus ligger på design och komfort. Den typiska Sofie Schnoor kvinnan är modern och gillar klassiska kläder men med en cool tvist. All plagg från märket har fina detaljer som gör dem unika och lätt att känna igen. Det här gör även att det enkelt går att skaffa sin egen stil med kläder från märket.

Redan som liten blev Sofie Schnoor introducerad för modevärlden då hennes föräldrar designade kläder och ägde även en egen butik. Då Sofie var otroligt kreativ så använde hon detta och började designa egna skor och kläder. Italien var alltid ett favoritland att resa till bland hennes föräldrar och det här resulterade i att Sofie började arbeta på en skofabrik i Italien. Efter några år i landet så återvände designern till Danmark där hon började arbeta på ett danskt skoföretag. När Sofie var 26 år grundade hon sitt eget märke Sofie Schnoor tillsammans med sin make Christian Schnoor och det var självklart att hon utöver kläder även skulle designa skor. Idag bärs märket av många danska kvinnor där deras skor är speciellt populära. Allt från klackskor till sandaler och boots går att shoppa från Sofie Schnoor.

Märkets Flagship butik återfinns i hjärtat av modestaden Köpenhamn och där kan du hitta dansk design att fylla din garderob med. Den 120 kvm stora butiken rymmer kläder, skor och accessoarer som passar alla. Du hittar även Petit by Sofie Schnoor vilket är en klädkollektion för barn. I butiken i Frederiksberg hittar du även speciella limited edition plagg som exempelvis handgjorda skor från Italien eller specialdesignade Sneakers.  Utöver kläder från märket så finns det även några andra noga utvalda märken att shoppa i butiken. 

De vackra skorna

Sofie Schnoor designar skor av hög kvalité och som även dem återspeglar den klassiska designen men med en cool tvist. Designern har idag blivit en av Danmarks mest kända skodesigner. En favorit från märket är de coola läderbootsen med guldspännen och snörning. Dessa är väldigt fina att matcha med en blommig söt klänning under sommardagarna eller till ett par blåa jeans och en fin blus. Det är även väldigt stilsäkert att matcha dessa boots med en skinnjacka för att skapa en lite tuffare stil. Ett par boots är ett måste i alla garderober och funkar nästan alla säsonger vilket gör att du kan matcha dem till mycket i din garderob. De snygga bootsen finns även med silvriga spännen vilka är lika snygga och stilsäkra.

De vita sneakersen med leopardmönster på hälen är perfekt att matcha med ett par svarta jeans eller en klänning. Ett par sneakers är aldrig fel och funkar till alla kläder och stilar. Alla skor från märket kommer i olika färger och material och det finns något som passar varje säsong och tillfälle. Utöver de vackra kollektionerna som innehåller fina klänningar, byxor, tröjor och framförallt skor i olika modeller och designer som vi alla älskar så arbetar även märket med att stödja olika organisationer som exempelvis Unicef.

Sofie Schnoor sportkollektion

Vill du vara snygg och stilsäker när du tränar? Då hittar du de perfekta plaggen från Sofie schnoor sport. Alla träningskläder är gjorda i tuffa och mjuka material som sitter väldigt bra. Plaggen är gjorda av bra material och alla kläder är flexibla och stretchiga vilket är ett måste när du ska träna så att de följer kroppens rörelser. Träningskläderna är perfekt för gymnastik, dans och yoga men de är även väldigt bra till vardagliga tillfällen om du ska ut på en långpromenad eller bara vara ute länge och samtidigt vara snygg. I kollektionen hittar du fina sporttoppar med tuffa tryck på och sport-bh:ar med exempelvis texten dance på. Du hittar även träningstights och shorts i massa olika färger så som grått, svart, rosa och det går även att hitta fina mönstrade träningskläder. Om du vill ha en matchande träningsoutfit så kommer de flesta plaggen med matchande plagg vilket gör att du kan skapa en modesäker stil. Sportkollektionen från Sofie Schnoor passar den lite yngre publiken som gillar träningskläder med massa energi och fin design.