Pura López

Från 1987 fram tills idag så har märket Pura López designat skor och boots av den högsta kvalitén. Märket grundades i Spanien och designen på skorna återspelar alltid den spanska stilen och hantverket. Feminin elegans är alltid i fokus och designerns långa erfarenhet av skotillverkning återspeglar sig i alla kollektionerna. Den feminina stilen tilltalar alla modemedvetna skoentusiaster där klackar är vanligt förekommande från märket. Många av skorna har fina detaljer i form av spännen och knäppningar samt så hittar du ett stort utbud av olika färger och modeller.

Pura López har vuxit upp med allt som har med skor att göra då hennes pappa var skotillverkare. Designern har även själv studerat skotillverkning och design i Milano vilket har legat till grund för hennes stora intresse för skor. Pura López är känd för att alltid ha olika stilar i åtanke när hon designar skorna. Hon tar hänsyn till olika kroppsformer, längder och även vilken tid på dygnet som skon ska användas. Det här leder till att hon designar många olika par skor i olika modeller och färger inför varje kollektion men väljer enbart att ta med de som hon anser är de mest intressanta och innovativa. Skorna tillverkas i åtta olika fabriker i Elche i Spanien där varje fabrik specialiserar sig på en viss typ av skotillverkning. Idag går det att hitta Pura López i över 1000 ställen runt om i världen och du hittar deras butiker i städer som Rom, Paris och Marocko.

Märket har skor som passar de flesta tillfällen och stilar. Du hittar allt från boots som är perfekta under svalare sommarkvällar till finare klackar som passar utmärkt att ha på fest och finare tillställningar. Märket designar även många klackar som passar bra till jobbet och är väldigt fina att matcha med ett par kostymbyxor och en blus. Vi på Me and the Met är glada över att kunna erbjuda skor från Pura López, shoppa dina favoriter här!

Visa som Rutnät Listvy

4 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

4 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

Designern, grundaren och dottern – kvinnan bakom märket

Designern bakom märket är Pura López som växte upp i staden Elche som ligger i Alicante i Spanien. Som dotter till skotillverkaren Antonio Lopez Moreno så har Pura vuxit upp bland skor och allt som kan tänka sig ha att göra med skor. Det var detta som låg till grund för hennes djupa kunskap kring skotillverkning och design. Redan som ung hade designern ett stort intresse för konst och den kreativa processen och 1984 så flyttade hon till New York för att studera modedesign. Ett år efter flytten till New York så började Pura studera sko-design och konstruktion på Arsutoria school i Milano. År 1986 så började hon arbeta för familjeföretaget där hon hade två signifikanta skokollektioner: ”Josephine” och ”Academia”. Snart efter att Pura började arbeta för familjeföretaget så ändrade de strategi och designade en ny linje med bara kvinnoskor, märket Pura López var nu grundat.

Inspirationen bakom kollektionerna kommer från en kvinna som är mångkulturell, modeinspirerad och väldigt feminin men som samtidigt är stark. Pura López motto är att designa skor som ska inspirera dig att gå i och menar på att skorna är ett sätt att kommunicera sin stil på. År 2009 erhöll märket Fuenso International Shoe Award och Pura Lopez har samarbetat med många stora namn som exempelvis La Perla och Roberto Toretta. Ett stort ögonblick för designern var under det spanska bröllopet mellan Letizia Ortiz Rocasolano och prins Philipe där Letizia bar skor som var designade av Pura Lopez. Anledningen till att detta var extra stort för designern är för att Letizia ständigt kallas the Princess of Fashion. Idag går skor från märket att hitta på kändisar så som Lea Michelle, Penélope Cruz och Kim Kardashian. 

Feminina skor med inspiration från Spanien

Vanligtvis designar Pura Lopez två kollektioner årligen som innehåller en mängd olika modekoncept vilket resulterar i att varje kollektion innehåller ca 200 olika stilar. Anledning till att hon designar så många olika stilar är för att hon alltid har konsumenten i åtanke och tänker på formen, längden och när skon ska användas på dagen. Först så designar hon skor för high fashion runways, sen för den chica och eleganta konsumenten och sen för den konservativa konsumenten osv. Dock så får vi inte se alla dessa modeller och designer utan det är bara dem mest intressanta och innovativa som blir producerade. Skorna är designade av enbart material av hög kvalité. Lädret kommer från Italien och hon använder ofta mycket textur och är inte rädd för att använda vintage effect, vilket gör att skorna blir ännu attraktiva när de används mycket. De vackra skorna kommer i material som mocka, läder och vissa går även att få i det trendiga materialet sammet. Pura López designar skor för alla typer av kvinnor, från city tjejen till businesswoman till den moderna mamman. Utöver skor så designar även Pura López väskor som är den perfekta accessoaren för att komplettera din look. Lou Lou väskan är liten och elegant, med små knappar på vilket är den ultimata detaljen och kommer i färgerna gult och beige med röda detaljer i sömmarna.

Bröllopskorna

Pura Lopez tillverkar skor till alla olika tillfällen och från märket hittar du även bröllopskor. Klassiska vackra skor i färger som vitt, rosa och ljusblått går att fynda från märket till den stora dagen. Alla dessa vackra bröllopsskor är designade för att inte ta över det som kanske är det viktigaste nämligen din bröllopsklänning. Istället har de en klassiskt och enkel touch som gör att skorna matchar klänningen perfekt. 

En favorit från Pura López är de silvriga och glittriga klackarna med spetsig tå. Den klassiska modellen i kontrast med det glittriga gör dem till de perfekta klackarna som håller säsong efter säsong. Denna modell är också ett av märkets ikoniska design och återfinns även i andra vackra färger så som beige, rött, grönt och vinrött. De ikoniska skorna går att få matta, glansiga och glittriga där du även kan hitta några som är i materialet sammet. Matcha de klassiska spetsiga klackarna med en finare klänning eller ett par tightare jeans och en fin blus för att skapa den eleganta och chica stilen som alltid är ett moderiktigt val.

Copyright © Me & the met. All rights reserved.