3.1 Phillip lim

Med en lång bakgrund inom mode och design grundades 3.1 Phillip Lim av självaste fashion designern Phillip Lim tillsammans med hand nära vän och kollega Wen Zhou. Efter att märket lanserades 2005 tog det inte lång tid innan den växte snabbt på den amerikanska modemarknaden. Phillip Lim tog på sig rollen som kreativ direktör och hade höga ambitioner för märkets framgång. Numera kan du hitta 3.1 Phillip Lim i flera multibrandbutiker världen runt, med flagship butiker i New York, Los Angeles, Tokyo, Korea och Hong Kong. Märkets kollektioner och designs beskrivs av Lim själv som “klassiska men galna” - man kan verkligen undra vad han menar med det! I 3.1 Phillip Lims kollektioner kan du finna allt från eleganta långklänningar med unika detaljer, feminina blusar i färgsprakande mönster till strikta och raka byxor i naturliga färger. Märket skapar kläder som motsätter sig säsongens förväntningar och kännetecknas vid sofistikerads designs med en kontemporär och feminin twist.

Phillip Lim’s designs har blivit enormt eftertraktade och berömda av flera välkända mode profiler i USA, Asien och Europa och har skrivits om i flera magasin bland annat American Vogue, British Vogue och GQ China. 3.1 Phillip Lims kollektioner har beskrivits som “fint-men-coolt” och effortless. Trots sitt stora fokus på kvalitetssäkra och välsydda plagg, kan 3.1 Phillip Lim erbjuda kläder och accessoarer till priser som vi lovar inte kommer kosta dig mer än en månadslön. I dagens modevärld kallar vi det “affordable fashion” - fashion till kvinnan som värderar snygga, unika och hållbara plagg till ett överkomligt pris. Något just 3.1 Phillip Lim kan erbjuda. Vi på Me & the Met är otroligt stolta att få presentera dessa fantastiska plagg från 3.1 Phillip Lim.

Visa som Rutnät Listvy

11 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

11 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

Inspirationen bakom 3.1 Phillip Lim

3.1 Phillip Lim strävar efter att designa kläder för storstadskvinnan som söker en tuff men sofistikerad stil att kunna bära både till vardags och i festliga sammanhang. Alla kollektioner designade av Phillip Lim har sin unika charm. Hans uppväxt på amerikanska västkusten har ett starkt avtryck på majoriteten av hans designs. Där borta längs Kalifornien kust uppdateras modet kontinuerligt, nya och enastående trender kommer och går säsong efter säsong. det är här Lim får sin unika inspiration till sina kommande kollektioner. 3.1 Phillip Lim strävar efter att erbjuda vackra vardagsklassiker med en touch av galenskap. Vad menar han då med detta? Jo, coola, enkla, trendiga designs för kvinnor med en ungdomlig elegans och personlig stil. Märket vänder sig flera olika typer av modemedvetna kvinnor; kvinnan som inte kan hålla händerna ifrån färgstarka plagg i ovanliga former, kvinnan med en sofistikerad stil som väljer tidlösa och eleganta plagg, samt kvinnan som dras till säsongens senaste nyheter och håller sig up-to-date med årets trender. 

Phillip Lim har blivit en pionjär när det kommer till att fläta ihop sofistik tillsammans med genuin integritet i sina designs, till en överkomlig prisnivå. Med andra ord lägger Lim stort värde i att erbjuda välsydda, snygga och prisvärda kläder - en sällsynt egenskap inom dagens modevärld.

Direkt från catwalken

Bland 3.1 Phillip Lims kollektioner finner man unika karaktärsdrag, bland annat från simpel elegans till kontemporära figurer. Klädd i dessa unika och kreativa designs skulle man nästan kunna tro att du kommer direkt från catwalken. Phillip Lim har haft äran att i flera år nu presentera sin fantastiska kollektioner på världskända mode tillställningar världen runt. Varje kollektion har sin unika bakgrund. På catwalken har det visats kollektioner inspirerade av cowboys och sjömän men även eleganta designs för mer formella tillställningar. Säsong efter säsong lyckas Lim, med sitt öga för detaljer, imponera med nya och tuffa designs. Plaggen är skapade så att man ska kunna kombinera plaggen kors och tvärs, upp och ner, utan att behöva mista sin egna personliga stil. Matcha en somrig kjol med en varm stickad tröja, eller släng på en prickig klänning över en höghalsad t-shirt. Skapa denna avslappnade och coola men oerhört fashionabla looken som 3.1 Phillip Lim vill uppnå. Denna designer har ett otroligt öga för vad säsongens mode-entusiaster suktar efter, men lägger till sin egna galna twist. Dessa kollektioner utgör en spektakulär och välplanerad show på catwalken med kläder som sticker ut, men aldrig tippar över till att det blir för mycket. Phillip Lim har hittat en balans mellan feminina drag och fräcka detaljer. Nästan oavsett vilken signatur stil man har som kvinna så är det möjligt att hitta ett stort urval hos 3.1 Phillip Lim som kan komplettera garderoben därhemma. Lim har en känsla för vad modemedvetna kvinnor vill bära. 

Berömda mode designer Phillip Lim

Phillip Lims dröm om att bli modedesigner kom senare än för många andra i branschen. På universitetet började han läsa finans men valde efter några år att byta ekonomi. Det var dock inte förrän en praktikplats hos en designer i Los Angeles som Lim föll för mode och design. När företaget han arbetade på flyttade till New York valde Lim att stanna kvar i Kalifornien för att starta sitt egna första märke, Development. Efter några år grundade Phillip Lim, tillsammans med sin vän Wen Zhou märket 3.1 Phillip Lim (båda två var 31 år, därav siffrorna 3.1). Märket växte snabbt och är nu baserat i trendiga Soho, New York. Som kreativ direktör för sitt nya märke har nu Phillip Lim fått enorm uppmärksamhet för sina enastående kollektioner. Han visningar har blivit hyllade av stora namn inom branschen som säger att han har en otrolig talang och öga för mode. Han har vunnit ett flertal priser för sina skapelser genom åren, bland annat vann han pris som ‘framväxande talang inom dammode’ av The Council of Fashion Designers of America tack vare sina designs för 3.1 Phillip Lim år 2007. Några år senare vann han även ett Swarovski pris för hans herrkollektioner, också av The Council of Fashion Designers of America.

Copyright © Me & the met. All rights reserved.