nué notes

Designern och namnet bakom nué notes är danska Anne-Dorthe Larsen som inspireras av att kunna designa kläder som passar alla typer av kvinnor och som även går att använda till alla olika tillfällen vare sig det är kläder för fest, jobb eller bara för att ha hemma. Kollektionerna innehåller alltid läckra och lyxiga kläder samt plagg som designern själv tycker saknas i sin garderob. Utöver den stora variationen av kläder så vill designern alltid att kläderna som hon designar ska vara lätta att matcha med det som du redan har i din garderob. Alla kläder som hon designar är av hög kvalité så som exempelvis silke, bomull, läder och ull. Från nué notes hittar du kläder som passar just dig. 

Nué notes grundades 2007 av Anne-Dorthe Larsen och Katrine Rabjerg i den skandinaviska modestaden Köpenhamn. Märket startade som ett litet lyxigt märke med läderkollektioner för kvinnor. Men då märket snabbt blev populärt så expanderade utbudet av kläderna och märket erbjuder idag en variation av olika stilar. Idag hittar du allt från toppar, jackor och klänningar till byxor från nué notes. Märket designar kläder som ska inspirera och som ska klä hela kvinnan från topp till tå. Enligt nué notes är det din personlighet och individualitet som skapar extra liv i deras plagg. Fina feminina kläder och baskläder går år efter år att finna i de vackra kollektionerna från märket.

Från märket hittar du allt från klänningar till byxor, tröjor, kjolar, kavajer och jackor. Nué notes erbjuder även accessoarer som exempelvis sockar och fina mobilskal i olika färger och mönster, där en favorit är det blommiga mönstret. Vi på Me and the Met älskar det stora utbudet av användbara och sköna plagg som passar till alla tillfällen och stilar. Shoppa dina favoriter från nué notes här hos oss!

Visa som Rutnät Listvy

7 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

7 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

Lyxiga och fina plagg som passar alla tillfällen och stilar

Den danska designern Anne-Dorthe Larsen designar kläder som passar alla tillfällen och som går att matcha till de kläder du redan äger. Från märket hittar du kläder i fina och lyxiga material så som exempelvis silke, bomull, läder och ull som passar till allt och är av hög kvalité. Designern gillar att använda sig av färger som blått, rött, gult, rosa och grönt. Alla kläder är enkla och stilrena men med fina detaljer som gör dem unika och trendiga. Från nué notes hittar du även olika fina mönster samt randiga plagg. Märket erbjuder ett brett utbud av kläder och du kan utöver lite finare plagg även hitta fina basplagg vilket gör att det finns något för alla stilar och tillfällen. 

Den nya kollektionen SS18 innehåller många fina klassiska plagg. Ett genomgående tema är det violblommiga mönstret som återfinns på klänningar, kjolar och fina blusar. En favorit är den fina violblommiga blusen som finns i rosablommigt och rödblommigt. Blusens fina volanger och rosetten i halsen utgör de perfekta detaljerna som gör plagget stilrent. Denna blus är väldigt fin att matcha med en svart kjol eller ett par svarta byxor. Vill man vara lite extra fin kommer det ett par matchande byxor och en matchande kjol i samma mönster vilket är perfekt att styla med ett par klackar för en festligare look eller ett par Sneakers för en mer avslappnad look.

Märket nué notes är inte bara proffs på att skapa de perfekta basplaggen utan även på att skapa fina mönster. Mönstret på plaggen inspireras av en känsla som enligt designern är svår att beskriva. Det finns ungefär 3 till 10 olika mönster och tryck i nué notes kollektionerna och utöver dessa finns det ungefär dubbelt så många som inte används men som sparas då de kan användas om ett år eller så om timingen är rätt. Allt som allt designar de plagg som gör att alla kvinnor kan uttrycka sin egen individuella stil.

Designern som klär sig efter sitt humör

Anne-Dorthe Larsen shoppar och klär sig efter sitt humör. Det viktigaste enligt designern är inte att följa de olika säsongerna utan istället att klä sig utifrån det som gör dig glad och kläder som du passar i och känner dig snygg i. Hon beskriver sin stil som avslappnad och det som är avgörande för vad hon tar på sig på morgonen är hennes humör, vilket gör att man aldrig vet vad hon ska klä sig i. Till vardags gillar designern att klä sig i jeans och en skjorta eller t-shirt som hon matchar med ett par Sneakers eller ett par ballerina. Till fest gillar hon att klä sig i klänning med ett par fina klackar samt så satsar hon på en enkel make-up.

Anledning till att Anne-Dorthe valde att bli modedesigner kommer från hennes tidiga modeintresse där hon har spenderat mycket tid i sin ungdom att sy, måla och rita. När hon blev äldre så blev detta intresse mer utav en motivation till att kommunicera stil. Inspirationen får Anne-Dorthe från sina vänner och kollegor samt Instagram, Printerest och olika tidningar. Hennes favoritdesigner är Phoebe Philo för Céline på grund utav att designern har ett öga för att få något enkelt till att sticka ut. När det kommer till shopping så spontanshoppar designern alltid, men det är oftast saker som hon sett tidigare. Anne-Dorthe beskriver god stil utifrån att man ska klä sig som man själv vill, för vem är det egentligen som avgör om man har god stil eller om man inte har det. Det viktigaste är istället att man har på sig kläder som gör en glad och som man själv gillar. Vi på Me and the Met älskar Anne-Dorthes inställning till mode och hur hon säsong efter säsong designar kläder som passar perfekt in i alla kvinnors garderober.

Nue Group

Nue notes är del av koncernen Nue Group som också äger märket Lovechild 1979. Gruppen grundades 2012 och har idag två märken, tre butiker och en online store där du hittar märken som Acne, 3.1 Phillip Lim, och Nike. Hos oss på Me and the Met kan du även shoppa koncernens andra märke Lovechild 1979 som år 2015 blev nominerat till årets märke på Elle Style Award efter ett lysande framträdande under modeveckan i Köpenhamn 2014.

Copyright © Me & the met. All rights reserved.