Gratis frakt på köp över 300kr. Gratis retur på alla ordinare köp.

-

Munthe

Det danska märket Munthe grundades år 1994 av Naja Munthe och Karen Simonsen och hette då Munthe plus Simonsen. År 2014 gjorde Naja Munthe en ny-lansering av märket som idag är känt för klädernas unika detaljer och väldesignade idéer som återspeglar sig i kollektionerna år efter år. Märket har sedan starten nått stora framgångar då kläderna har burits av många stora modeller och återfunnits på många stora modeshower. Märket har idag funnits i över 20 år och har två vackra flagship butiker, en i Köpenhamn och en i Aarhus.

Drivkraften bakom kollektionerna som släpps fyra gånger per år är designern och grundaren Naja Munthe som finner sin inspiration till plaggen genom hennes resor. Olika tropiska detaljer blandat med street-style från London och New York är det som influerar designern. Finesserna bakom klädesplaggen ligger inte bara i den höga kvalitén på kläderna utan även i den perfekta kombinationen av rått och dekonstruerat vilket är matchat med raffinerat och elegant. Märket designar kläder som har den perfekta mixen av elegant och coolt. Mönstret på plaggen är lätta att känna igen på grund utav deras konstnärliga och kontrasterande egenskaper. Resultatet av designen är kläder som alla älskar och vill ha i sin garderob. Munthe erbjuder en stil som är både avslappnad och festlig där den skandinaviska stilen alltid återspeglas i kollektionerna genom de fräscha nordiska färgerna och vackra siluetterna. Munthes vackra kläder har blivit väldigt populära och går idag att hitta i många danska kvinnors garderober.

Från Munthe hittar du fina klänningar till både vardags och fest. Du hittar även tröjor, byxor, jackor, kjolar och vackra blusar vilka alla kommer i olika färger och mönster. Utöver klädesplaggen erbjuder märket även fina assessorer i form av mobilskal i olika mönster, sjalar, sockar och skärp. Vi på Me and the Met älskar kläderna från Munthe och hur de passar till alla tillfällen, shoppa märket här hos oss.

5 artiklar

per sida

Rutnät  Lista 

Fallande ordning

5 artiklar

per sida

Rutnät  Lista 

Fallande ordning

Personen bakom Munthe

Naja Munthe är designern, grundaren och även namnet bakom märket där hon ser till att den unika Munthe touchen speglar alla kollektionerna. För henne handlar inte märket enbart om kläderna utan mer om den kreativa världen som är väldigt viktig för henne. Designern finner inspiration till kläderna från hennes olika resor. Extraordinära detaljer från tropiska destinationer influerar den kreativa processen samt även street-style från städer som Paris, New York och London vilket ger en stilsäker tvist till märkets coola plagg.

I en artikel i ELLE Danmark så beskrivs inte Naja Munthe som den typiska designern som upptar ett stort rum men stora armrörelser. Istället charmar hon hela rummet men är på samma sätt väldigt lugn som människa. Trots sin lugna sida är hon dock väldigt energisk och kan inte sitta stilla länge utan måste alltid ha saker att göra vilket är en stor anledning till den stora framgången. Även om Naja inte är den typiska designern så är det ingen tvekan i att hennes kollektioner är älskade då kläder från Munthe går att finna i många danska kvinnors garderober. De vackra klänningarna i hennes kollektioner är perfekt att matcha med ett par boots till vardags eller ett par klackar på kvällen. Den perfekta mixen mellan elegant och coolt samt plaggens kontraster gör hennes kläder till måsten i garderoben och något som du kan använda varje dag utan att tröttna på dem. Det stora utbudet av färger så som blått, rött och grönt blandat med olika mönster gör att det finns något som passar alla olika stilar och tillfällen.

Munthe kvinnan 2017 – Sportig och tuff

Efter tre års paus från modeshower så gjorde märket comeback på catwalken med Naja Munthe i spetsen. Modevisningen under Copenhagen Fashion Week skedde i den coola omgivningen i Köpenhamns Skatepark. Showen återspeglade den nya coola och sportigare kollektionen. Kollektionen innehöll plagg som exemplevis t-shirts med tryck på där det stod ”Ok, so I lied” samt så hade designern själv en tröja med trycket ”Pussy grabs back”. Tanken med showen var att visa vart märket är på väg och att spegla den nya Munthe kvinnan. Designern beskriver den nya Munthe kvinnan som en kvinna som fortfarande letar efter guldkorn till sin garderob, någon som vill ha något speciellt som är av god kvalité och som både kan användas till vardagen och till fest. Dock har Munthe kvinnan blivit yngre och mer sportig och söker nu efter de lite mer tuffa plaggen.

Den nya kollektionen AW17 innehåller många unika och vackra plagg som erbjuder den perfekta kombinationen mellan glitter och glam men med avslappnat street-style vilket skapar en ny tvist i den skandinaviska stilen. Visuella plagg mixades med artistiska tryck, tyger och accessoarer. Kollektionen innehöll kamouflagemönstrade kläder tillsammans med randigt och rutigt samt material som satin och även sportiga byxor med lösare toppar gick att hitta. Kollektionen hade plagg som var perfekta både till kvällen och till vardags vilket skapade en stor variation. Naja Munthes favorit i den nya kollektionen är den härliga röda färgen, speciellt i kombination med nude-färgat och de militär inspirerade kläderna med kamouflagemönster. Den nya kollektionen innehåller plagg som är perfekt att komplettera din garderob med och de flesta plaggen var i färgerna rött, blått, grått och svart vilket går att matcha till allt. En favorit var de lite vidare rödrandiga kostymbyxorna med matchade blus samt den kamouflagemönstrade jackan matchat med guldkjolen. Munthe lyckades matcha sportigt och tufft med elegant och vackert på ett helt utmärkt sätt och vi på Me and the Met älskar den nya kollektionen.

Casa de Luxe By Naja Munthe

Som nämndes tidigare är det kreativa väldigt viktigt för designern och det är även kreativiteten som låg till grund för Naja Munthe när hon beslutade sig för att börja designa produkter för hemmet. Den nya hem-kollektionen är ett samarbete med Rikki Tikki Company som är känt för sitt stora utbud av heminredning till hög kvalité. Även denna kollektion är inspirerad av designerns resor men anpassade för att passa in i det nordiska hemmet. Naja förklarar att överallt hon rest i världen har hon hittat vackra hem, unika butiker, roliga barer och vackra hotell vilka alla har inspirerat henne och även legat till grund för hennes design av den första Hem-kollektionen. Jordnära färger, focus på detaljer, mönster och dämpade motiv återfinns i kollektionen där alla produkter är unika men som samtidigt kan passa in i många olika hem.