Mason pearson

År 1885 uppfann Mason Pearson en helt unik hårborste som skulle visa sig vara helt fantastisk och säljs idag över hela världen. Förutom den vackra designen av borsten har den ett mängd hälso- och utseendefördelar. När du använder borsten så får du både massage av hårbotten, du ökar blodflödet och den ger dig mindre fettigt hår. Mekanismen med borsten är att den tar bort fettet från hårbotten ned till topparna, vilket ger dig både mer glansigt och även hälsosammare hår, samt en minskning av det elektriska håret som vi alla stör oss på. Borsten är till största del handgjord där endast några få delar av den är massproducerad. Precisionen i produktionen av denna produkt är extremt unik, och den exklusivitet som den ger är svår att hitta annars. 

Det världsberömda och exklusiva varumärket Mason Pearson startades av en brittisk gentleman med samma namn som går tillbaka till 1800-talet. Mer exakt kom varumärkets första produkt till butikshyllorna 1885, vilket var den berömda hårborsten, som sedan dess varit Mason Pearsons primära försäljningsprodukt. Idag drivs verksamheten fortfarande av familjen Pearson, vilket gör att det fortfarande är ett familjeföretag.

Vi på Me and the Met älskar de hälsosamma hårborstarna från märket. Alla borstar kommer i olika modeller och färger vilket gör att du kan hitta den som passar just dig bäst. Mason Pearson producerar ett hav av olika storlekar och typer. För att hitta den borsten som passar just ditt hår bäst så är det bara att läsa längst ner på denna sida för mer information.

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.

Den unika hårborsten

Det mycket unika och exceptionella med Mason Pearsons hårborstar är det material som använts för att producera dem. Liksom många andra borstar har dessa borstar en gummikudde där borstens hår är fäst. Denna gummikudde är speciellt gjord på 1880-talet och är uppfunnen för att ha en speciell fjäder som hjälper håret att massera hårbotten. Massagen hjälper till att öka blodflödet, vilket gör hjärnan bättre. Förutom borstens hälsofördelar har den också ett antal utseendefördelar. Borstens hår är beroende på modellen gjord av vildsvinshår eller både vildsvinshår och nylon. Håret har den speciella förmågan att transportera fettet i hårbotten ner till topparna, vilket resulterar i ett hälsosammare och mer glansigt hår samtidigt som en mindre fet hårbotten. Dessutom får du också en borste som är gjord i en vacker design. Det vackra handtaget finns i både svart, blått och rosa, och gummikudden kommer i rött samt så är loggan i guld. Dessa borstar kommer att dekorera varje sminkbord och du behöver inte gömma den i lådan då den är superfin att ha framme.

Ett hav av olika versioner

Det finns ingen som kan känna sig förbisedd av Mason Pearson, vilket är varför varumärket producerar otaliga storlekar och variationer. Borstens storlek beror på borstens ringar i gummikudden. Borsten kan ha fem, sex, sju eller åtta ringar. Beroende på antalet ringar har borsten ett storleksnummer:

  • Storlek 1: Large - består av 8 ringar
  • Storlek 2: Medium - består av 7 ringar
  • Storlek 3: Handy - består av 6 ringar
  • Storlek 4: Pocket - består av 5 ringar

Förutom de olika storlekarna på borsten så har de också olika typer av hår. Vissa penslar består bara av vildsvinshår medan andra består av både Vildsvinshår och nylon. Beroende på vilken hårtyp du har så avgör det vilken av hårtyperna på borsten som passar dig. Läs mer om detta under "Vilken pensel ska du välja". Genom att komponera de olika storlekarna på borstarna liksom det valda håret, är Mason Pearson utrustad med följande namn på de olika modellerna: 

  • BN1: Vildsvinshår och nylon, Storlek 1 (Populär)
  • BN2: Vildsvinshår och nylon, Storlek 2 (Junior)
  • B3: Vildsvinshår, storlek 3 (Handy Bristle)
  • BN4: Vildsvinshår och nylon, Storlek 4 (Pocket Bristle & Nylon)
  • B4: Vildsvinshår, storlek 4 (Pocket Bristle)

En rengöringsborste till din hårborste

Med din nya borste får du också en rengöringsborste som används för att regelbundet hålla borsten ren och förlänga dess livslängd. Rengöringsborstens tar bort både hår, smuts och olja från borsten så att du kan återanvända borsten igen. Det bör emellertid nämnas att rengöringsborsten enbart ingår i de största storlekarna av borstar.

Vilken pensel ska du välja?

Den storlek du väljer beror på din egen personliga preferens. Den stora såväl som den lilla borsten kan användas oberoende av tjocklek och längd. Men större storlekar kommer alltid att vara enklare att hantera i ett stort hår jämfört med en mindre borste. Där det spelar en roll är valet av bara vildsvinshår eller en blandning av vildsvin och nylon. Har du fint hår som är lätt att borsta igenom, välj en borste med bara hår av vildsvin. Dessa hår är mer försiktiga och sliter inte på ett delikat och fint hår. Däremot är en borste med både vildsvinshår och nylon perfekt för normalt hår.

Rekommenderas av bloggare och frisörer

Mason Pearsons borstar har länge varit ett ämne för både frisörer och bloggare, som utnyttjar den unika hårborsten. Det är ingen tvekan om att borsten erbjuder ovanlig kvalitet och har många fördelar med, vilket man inte vill missa. Köp hem din Mason Pearson borste nu och märk skillnaden som den gör för ditt hår.

Copyright © Me & the met. All rights reserved.