Kategorier

Martin Margiela - MM6

Martin Margiela - MM6

MM6 – Masion Martin Margiela är berömt för sina ikoniska och skulpturala kollektioner, i vilka både enkelhet och vassa snitt kommer till uttryck. Mannen bakom detta modehus är Martin Margiela, född i Belgien, som kanske är mest känd för att aldrig ha visat sig offentligt. Varumärket har rönt stor framgång under de senaste åren, bl.a. för sitt samarbete med modejätten H&M hösten 2012. "Maison Martin Margiela är ett av de viktigaste och mest inflytelserika modehusen under de tre senaste decennierna", sade Margareta van den Bosch, kreativ rådgivare på H&M när samarbetet offentliggjordes. I branschen är Margiela erkänd som en av de designers som har de mest orienterade kollektionerna.

Margielas inriktning och inflytande på andra modehus kommer bl.a. till uttryck hos svenska Acne. Det finns tydliga likheter mellan MM6 och det svenska modehuset, vilket inte är så konstigt eftersom Jonny Johansson, som är grundare av och designer hos Acne, har gått i lära hos Martin Margiela.

Med MM6, som grundades 1997, behöver man inte tveka om att Maison Martin Margiela har adopterat den kompromisslösa designen till systervarumärket. Enligt modehuset självt är kärnan i MM6 att ge den "margielasiska" designen ett mer kvinnligt och modernt snitt och tryck för att skapa en markant vardagsgarderob. Masion Martin Margiela köps online hos Me & the Met!

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.
Copyright © Me & the met. All rights reserved.