Maria Black

Mångsidighet, individualitet och berättigande är ord som beskriver det danska märket. Maria Black grundades i modestaden Köpenhamn och tillverkar idag innovativa och snygga smycken i roséguld, silver och guld. Deras vision är att alltid utmana och revolutionera smyckestillverkningen och även hur man kan styla smycken. Märket designar minimalistisk, polerade och intelligenta smycken som aldrig blir tråkiga utan det är smycken som firar dem som vågar utmana och uppmuntrar individer till att sticka ut ur mängden. Designern bakom märket är Maria Balck som drivs av det omöjliga och ju svårare det verkar vara att göra något så blir designern bara mer manad att prova det. Märket grundades på idén om att kombinera estetik och konstnärlighet och att låta smycken betona det vardagliga utseendet hos en modern individ och utmana det vanliga synsättet på kroppssmyckning.

Maria Black arbetar konstant med att vara innovativa genom att göra smycken lekfulla och anpassningsbara genom att uppmuntra alla smycken från märket att mixas och matchas för att skapa just din egen stil. Inspirationen till alla smyckekollektioner kommer exempelvis från artisten David Bowie samt även från den enkelhet som återfinns i den japanska kulturen och konsten. Märket försöker spå vad som kommer vara trendigt i framtiden samt även kombinera den kunskapen som de har från det förflutna för att skapa smycken som är snygga och moderiktiga idag. Örhängena från märket kommer styckevis då många har mer än två hål i öronen. Detta innebär att du kan mixa örhängena som du själv vill och utifrån det du känner för dagen.

Vi på me and the met älskar det stora utbudet från märket och att de alltid skapar trendiga smycken som gör det där lilla extra att komplettera din stil. Är du ute efter ett par nya örhängen eller varför inte ett nytt snyggt armband, du hittar allt du behöver från Maria Black. Shoppa just dina favoriter från märket här hos oss.

Visa som Rutnät Listvy

2 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

2 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

Driven av det omöjliga

Att inte kompromissa är en av Maria Blacks egenskaper, och det syns i hennes kollektioner. Maria Black spelar inte efter reglerna, utan följer istället hennes magkänsla och drivs av det omöjliga. Märket strävar efter att göra intelligenta smycken som får folk att tänka. Maria Black har utvecklats till att vara ett exklusivt märke som skapar fina och trendiga smycken. Med sin konstanta innovativa tolkning av det som klär kroppen och med enkla och chica former och utryck så skapar Maria Black vackra smycken som vi alla älskar. Designern skapar smycken som är lekfulla och anpassningsbara vilka alla är uppmuntrade till att mixas och matchas. Märket Maria Black är idag såld i mer exklusiva butiker världen över.

Filosofin bakom alla smycken

Alla smycken från märket är definierade genom att de utmanar gränserna. Maria testar och utvecklar nya tekniker, och försöker att utmana gränserna för vad smycken verkligen kan. Ju mer omöjligt det verkar ju mer blir designern intresserad av att prova det. Det är väldigt viktigt för Maria att allt hon gör måste vara relevant och hennes filosofi när det gäller smyckena är att de måste fortsätta att utvecklas och aldrig stagnera. Maria Black jobbar i sin studio i den nordiska modestaden Köpenhamn och är fascinerad av silvrets attityd sam det sensuella guldet. Designer älskar att forma metaller och visa hur vackra linjer kan bli tvistade i nya och spännande riktningar. Mycket av hennes inspiration kommer från artisten David Bowie och saker som hon är omringad av som exempelvis hennes gammelmormors/farmors hus. Dessutom älskar hon starka silhuetter, enkel design och en känsla av stark koppling den enkelhet som finns i Japansk konst och kultur. Maria hoppas på att de gamla traditionerna kan samverka med de nya teknologierna för att skapa nått spektakulärt som aldrig setts förut i smyckesvärlden. Designern försöker förutspå framtiden men på samma sätt använda sig av den kunskap som hon har från det förflutna för att skapa något som är nu. Märket Maria Balck bryr sig inte om deras smycken är maskulina eller feminina. De menar istället på att man ska bära det som man själv tycker snyggt och ingen annan ska säga till vad man ska bära. Med smycken från märket kan du utrycka din egen personlighet.

Vackra örhängen, halsband, ringar och armband

Från märket Maria Black hittar du smycken som passar alla tillfällen och stilar. Designern är väldigt duktig på att skapa smycken som är stilrena men som samtidigt har en roligt och tuff tvist vilket gör dem unika. Smyckena kommer i olika modeller och stilar samt så går de att hitta i guld, silver samt även i roséguld. De vackra ringarna är väldigt stilrena och det är väldigt fint att mixa och matcha dem då de är smala och passar bra tillsammans. En favorit är de tunna fina bandet som är öppet fram till. Alla ringar i kollektionen har den perfekta mixen av stilrent och tufft.

Örhängena från maria Black går att köpa styckevis så att du kan välja själv hur du vill styla dem. Eftersom det är vanligt att man inte bara har två hål så är det perfekt att kunna köpa dem en och en. När det kommer till de snygga örhängena hittar du allt från ringar, till hängande till pluppar. En favorit från märket är ringarna som är så snygga att ha både till fest och vardags. Har du mer än ett hål är det väldigt fint att ha en lite mindre ring i det andra hålet och två större i de andra. Ringarna kommer i olika storlekar och former. Vi på me and the met älskar det stora utbudet av trendiga och snygga smycken från Maria Black. Designern lyckas skapa innovativa smycken som passar perfekt till alla tillfällen.

Olika roliga samarbeten

Smyckesdesigner Maria Black har gjort några spännande samarbeten med bland annat Anne Sofie Madsen samt även med modemärket Designers Remix. Kollektionen som släpptes i samarbete med Designers remix var präglad av den vackra skandinaviska stilen. Både Maria Black och Charlotte Eskildsen var eniga om att smycken är det där lilla sista som gör din outfit komplett och ska därför vara nått som piffar upp din garderob. För några år sedan så var smycken inte alltid givet för alla men idag har alla råd med att ha smycken i sina garderober vilket gör att dessa ska passa med din personliga stil.

Copyright © Me & the met. All rights reserved.