Gratis frakt på köp över 400kr. Gratis retur på alla ordinare köp.

-

M Missoni

Avslappnad, cool och chic är tre ord som beskriver det italienska modemärket M. Missoni som grundades i Milano 1998. Märket är avsett för att öka den nuvarande Missoni kundkretsen och riktar sig därför till den unga och moderna kvinnan. Plaggen är tillgängliga för ett lite lägre pris än Missoni kollektionerna, men fortfarande av den höga kvalitén vilket gör att du kan fynda lyx-plagg till ett väldigt bra pris. M Missoni är kända för deras härliga mönster och färger som skapar den perfekta etniska och autentiska touchen. Märket är speciellt känt för det ikoniska sicksack mönster som återfinns i kollektionerna och som vi alla älskar.

Tanken bakom kollektionerna är att plaggen ska kunna användas till alla tillfällen, under alla säsonger och vara trendiga år efter år. Därför är designen på kläderna enkla men på ett ungdomligt sätt. Kläderna är gjorda av praktiska och sköna material utav högsta kvalitén och du hittar allt från byxor, jackor och tröjor till skor från M Missoni. Tanken är att du ska kunna mixa och matcha som du själv vill för att skapa din egen look. Kollektionerna inspireras av Missoni familjens omfattande passion för konst, natur, arkitektur och olika kulturer. Kläderna är ledigt avslappnade men du kan även hitta mer formella plagg vilket gör att det finns en mångsidighet. Idag är märket välkänt på den internationella marknaden och finns i mer den 60 länder världen över och märket tillhör koncernen Valentino fashion group S.P.A.

Vi på Me & the Met älskar sicksack mönstret som återfinns i de fina kollektionerna från märket och hur man kan skapa sin egen stil genom att matcha plaggen som man själv vill. Hitta dina absoluta favoriter från M Missoni här hos oss på Me and the Met.

Det finns inga produkter som matchar urvalet

M Missoni – sköna kläder som passar alla tillfällen

Märkets signaturstil och färger, mönster och tryck har blivit synonymer för en säker stil för den modemedvetna. Motiven är inspirerade av natur, arkitektur och konst samt olika kulturer vilket kombineras med vackra färger och material av hög kvalité. Konstruktionerna och skärningarna på plaggen gör dem till måsten i garderoben. M Missoni gör mönster roligt och det stora utbudet av färger gör att det finns oändliga sätt att matcha plaggen på. Kläderna är designade för att kunna användas året om och till alla tillfällen vare sig du ska på fest eller till jobbet. Färgerna på klädesplaggen är monotona och innefattar ofta färger så som svart, grått och vitt men du kan även hitta mer klara färger så som rosa, orange, lila och gult. Materialen är av hög kvalité vilket gör att du hittar den perfekta mixen av komfort och stil.

Hos oss på Me and the Met hittar du de stilsäkra plaggen från M Missoni. Den sicksack mönstrade klänningen är väldigt fin att matcha med ett par strumpbyxor och ett par stövlar. Är du ute efter en mer avslappnad stil är den stickade tröjan perfekt och kan matcha med ett par jeans eller med en kjol. Med kläder från M Missoni kan du även skapa den ultimata boho chic looken som passar perfekt till sommaren. Märket gör även mer eleganta plagg som passar väldigt bra till jobbet eller om du ska på fest. Den stickade klänning i antingen färgen svart eller vitt är väldigt fin att matcha med ett par snygga klackar och smycken. Vi på Me and the Met älskar det stora utbudet från M Missoni. Kollektionen AW17 - inspiration från Östeuropa

Kollektionen AW17 är inspirerad av Östeuropa

och speciellt målningar från Kroatien och Slovakien. Inspirationen kommer från konst som är målad under 1920-talet. Ivan Generalic är en av de mest välkända artisterna från denna era och var känd för sina story-book inspirerade landskap. Du hittar dock inte de här landskapen i kollektionen men färger så som senapsgul, olivgrönt och chokladbrunt återfinns i kollektionen vilket är kommer från dessa målningar.

Den nya kollektionen fotograferades på den engelska landsbygden. Den var präglad av höstfärger så som grönt, orange, brunt, senapsgult och mörkrött där modellerna utförde aktiviteter som hästridning, blomplockning och vackra promenader. Fotografierna speglar den nya kollektionen som är avslappnad och får oss att älska hösten mer än någonsin. Kläderna från kollektionen AW17 är perfekta att använda till vardagen och du kan skapa din egen stil genom att matcha plaggen som du själv vill. Om du vill klä upp dig till fest passar det perfekt att matcha plaggen med lite finare accessoarer och kanske ett par klackar.

Missoni – moderbolaget

M Missoni är ett undermärke till Missoni som från början hette Maglificio Jolly. Märket är ett av de mest kända och älskade mode- och designvarumärket i världen. Med fokus på estetiska och autentiska plagg som är färgglada och innehåller olika mönster designar de kläder som passar alla tillfällen. Missoni är idag en av de mest kända företrädarna för italienskt mode och design. År 2012 samarbetade märket med det svenska modeföretaget Lindex vilket var en succé för det svenska märket. Kollektionen innehöll många fina plagg i det klassiska Missoni sicksack mönstret och det var ingen mindre än skådespelerskan Gwyneth Paltrow som var ansiktet utåt för kollektionen. Förutom de fina plaggen så gick även 10 procent av försäljningspriset till bröstcancerforskningen vilket gjorde samarbetet ännu mer populärt.

Utöver modeplagg så designar även företaget produkter till hemmet, så som handdukar, badlakan, sittpuffar, kuddar och plädar. Hemmet har alltid varit en av grundaren Rositas stora passioner. Enligt henne ska hemmet vara levande, det ska alltid utvecklas och det blir aldrig helt färdigt. Det är hennes vision av hem-atmosfären och möbler som ligger till grund för Missoni Home. Det välkända sicksack mönstret som återfinns på kläderna går även att hitta på möblerna. Märket skapar lösningar för både inomhus och utomhus möbler och Missoni Home har blivit en stor del av företaget. Produkterna är gjorda av hög kvalité och präglas av den konstnärliga känslan men med en lätt touch. Det viktigaste med dessa produkter är att de innehåller enkla element som gör att de lätt kan passa in i den redan existerande miljön som du har hemma. Märket har blivit ett favoritmärke hos många människor, exempelvis hittar du många produkter från Missoni hemma hos Pernilla Wahlgren.