Gratis frakt på köp över 300kr. Gratis retur på alla ordinare köp.

-

M.i.h Jeans

Med en attityd och auktoritet som är byggd på fem decennier av denimerfarenhet är märket känt för sina 70tals inspirerande stilar och en free spirit attityd som kallas för blue jean spirit. Deminplagg från M.i.h Jeans beskrivs som ”free spirited”, lättburna och helt enkelt lätta att älska. Det London-baserade märket är det ultimata denim märket för jeanstjejen då de designar jeansplagg som alla älskar och som alltid är stilsäkra. Med inspiration från 70-talet skapar märket vintage denimplagg i moderna material och som passar till alla olika stilar och tillfällen. De ikoniska jeansen från märket finns i massa olika modeller och färger och går att styla på många olika sätt för att skapa din egna individuella stil.

M.i.h. jeans grundades i London och hette från början Made in Heaven jeans. Designern och kvinnan bakom märket idag är Chloe Lonsdale som är dotter till Londons blue jean king Tony Lonsdale och hon är även guddotter till den ursprungliga ägaren av märket. Chloe spenderade mycket av sin barndom omgiven av denim samt influerades av Londons gatukultur vilket ligger till grund för alla kollektioner som märket designar. Deras vision är att skapa ready-to-go kläder som är utav de bästa materialen. Märket fokuserar mycket på hållbarhet och samarbetar med denimföretag som arbetar för att minska vattenavfallen men det som kanske framförallt gör dem så miljömedvetna är att de vet var materialen som de använder kommer från och att de gör allt för att producera plagg som inte är skadliga för miljön på något sätt. 

Vi på Me and the Met älskar de snygga jeanskläderna från M.i.h jeans. Från märket hittar du allt från tröjor, skjortor och jeans till klänningar, jackor, kjolar och jumpsuits. Shoppa märket här hos oss!

4 artiklar

per sida

Rutnät  Lista 

Fallande ordning

4 artiklar

per sida

Rutnät  Lista 

Fallande ordning

M.i.h. jeans kvinnan

Märkets jeans passar perfekt till 70-tals jeanstjejen som gillar att köpa Chloé och Stella. Enligt designern själv så är märket känt för deras tolkning av vintage-denim vilket gör att du hittar perfekta vintage jeans men som fortfarande är stilsäkra och snygga. Den ikoniska modellen Marrakesh symboliserar allt som designer vill att företaget ska stå för. De är ”free-spirted”, lättburna och helt enkelt lätta att älska. Dessa jeans går att hitta på bland annat svenska Frida Fahrman och även stora stjärnor som Jessica Alba, Jennifer Lawrence, Katie Holmes och supermodellen Elle MacPherson.

Söker du jeans som har en vintage look men i moderna material hittar du dem från M.i.h. jeans. De har jeans i alla olika modeller och färger. Letar du efter boyfriend-jeansen, raka jeans eller tighta jeans så hittar du de perfekta modellerna från märket. Jeansen är väldigt fina att matcha med en enkel topp eller en liten mer avslappnad skjorta.

Den underbara Jubileumskollektionen

För att fira att märket fyllde 10 år så anordnande M.i.h. Jeans en jubileumskollektion som fick namnet M.i.h. Jeans cult denim project. Kollektionen återspeglade märkets signum, vilket är underbara jeansplagg som har den perfekta vintage-looken. Inspirationen bakom jubileumkollektionen kommer från deras eget arkiv med focus på deras bästsäljande plagg och på designerns personliga favoriter. Kollektionen består av tio hjälteplagg som bland annat innehåller Topangajeansen, 70-talssnickarbyxorna och den riktig fina denimklänningen. Alla plagg är av hög modegrad där kollektionen i Elle beskrivs som underbart härlig då de lyckas skapa vackra jeansplagg med den perfekta vintage touchen.

Enligt märket själva handlar kollektionen om att skapa synergi mellan kvinnan och hennes favorit jeans, det där perfekta paret som gör att du älskar dem så mycket. Jeansen ska agera som en omålad tavla, där personen som bär jeansen kan utstråla sin egen attityd. En favorit från kollektionen är Caron jeansen som har den perfekta moderna touchen på den klassiska jeanspassformen. Matcha gärna dessa jeans med en blåvitrandig avslappnad skjorta för att skapa den perfekta vardagslooken.

Den ultimata denimgarderoben

Alla kvinnor behöver ett par vanliga, icke-stretchiga jeans i sin garderob. Dessa är enligt Chloe Lonsdale ett par 501:or, vilket återfinns hos märket i varianten Linda. Denna jeansmodellen passar både kvinnor i 40års åldern samt de yngre tjejerna. Utöver denna modell så är även ett par perfekta vardagsjeans ett måste. Dessa ska gärna vara ett par smala stretchjeans som är ankellånga och som passar perfekt att matcha med ett par ballerinaskor eller ett par coolare boots. Generellt är jeans väldigt fint att matcha med en randig tröja av kraftigare kvalité eller en randig t-shirt då randigt enligt designern är snyggt till jeans. En jeansskjorta är också något som återfinns i den ultimata jeansgarderoben. Denna är superfin att ha under en vanlig stickad tröja, över en klänning eller så går den att använda som en jacka. Något som enligt designern alltid funkar till jeans oavsett vilken jeansmodell är Converse. Vill man göra jeanslooken lite tuffare är det fint att välja ett par färgade Converse, exempelvis ett par vinröda eller blåa.

Designern älskar känslan av denim som formar sig efter kroppen där hon har cirka 50 par jeans och använder ungefär 2 par som hon varvar mellan i ett halvår innan hon går vidare till nästa par. När det kommer till jeansikoner så har hon många som hon inspireras av. Exempelvis finner hon inspiration från de stora klassiska ikonerna Jane Birkin, Laren Hutton och Kate Moss men även från sin mamma Chekkie när hon var modell för märket.

Golborne Road Project

Golborne road by Bay Garnett är ett samarbete med Bay Garnett inför kollektionen AW17. Bay Garnett är en Londonbaserad stylist som är känd för hennes bilder och elektriska estetik och hon hade 2003 sin första plåtning med brittiska Vogue. Kollektionen återspeglar den mångfald som finns i västra London och dess ikoniska gatukultur på 90talet. Hela kollektionen är baserad och inspirerad av Bays personliga erfarenheter under 90talet, allt från plåtningar med Vogue till hennes personliga garderob. Kollektionen innehåller 8 olika stilar som är influerade av vintage och sport. Exempelvis hittar du the Otherwild jacket vilket är en denim jacka med silvriga nitar som dekorerar sömmarna, samt även tröjan Anita som är en grön sammetstopp som är inspirerad av en vintage Henley topp som tidigare ägdes av Anita Pallenberg. Alla plaggen i kollektionen AW17 går att matcha med denimkläder för att skapa en enkel och individuell stil.