Kategorier

Lovechild

Lovechild

Lovechild 1979 är ett danskt märke, som sedan 2009 har levererat vackra och tidlösa kollektioner till Danmarks kvinnor med fokus på lyx och kvalitet. Designern bakom märket är den danska kvinnan Anne-Dorthe Larsen, som också är creative director bakom kollektionerna. Som designer utgår hon från det klassiskt feminina som utmanar det faktum att klänningen inte längre är en typisk symbol för kvinnlighet. Märket representerar istället en modern form av kvinnlighet som tilltalar den nutida kvinnan, då plaggen speglar den moderna generationen. Under modeveckan i augusti, 2015, uttryckte Anne-Dorthe att de tre ord som beskriver Lovechild bäst är ”tillgängligt, klassiskt och välarbetat”. Enligt designern är Lovechild ett märke som passar kvinnor som värdesätter lyx och kvalitet.

2015 öppnades märkets första flagship store i Köpenhamn, staden där märket har sitt ursprung. Tanken var att låta kläderna stå för sig själva, och genom att öppna en fysisk butik gav man kunderna en möjlighet att ta del av historien bakom märket och hur varje plagg skapas. Idag finns Lovechild i över 19 butiker över hela Norden.

2015 blev märket även nominerat till Årets Brand av Elle Style Award, efter en strålande debut under modeveckan i Köpenhamn 2014. Debuten resulterade dessutom i att Lovechild fick äran att öppna följande års modevecka i Köpenhamn, sommaren 2015. Det här tyder inte bara på en lyckad framgång för Lovechild, utan också en tilltro på att vi handskas med märken som vet vad de vill, och vet vart de ska. Vi är därför otroligt glada över att välkomna Lovechild 1979 till oss på Me & the Met.

Visa som Rutnät Listvy

6 artiklar

Sätt fallande sortering
per sida
Copyright © Me & the met. All rights reserved.