Lovechild

Lovechild 1979 är ett danskt märke, som sedan 2009 har levererat vackra och tidlösa kollektioner till Danmarks kvinnor med fokus på lyx och kvalitet. Designern bakom märket är den danska kvinnan Anne-Dorthe Larsen, som också är creative director bakom kollektionerna. Som designer utgår hon från det klassiskt feminina som utmanar det faktum att klänningen inte längre är en typisk symbol för kvinnlighet. Märket representerar istället en modern form av kvinnlighet som tilltalar den nutida kvinnan, då plaggen speglar den moderna generationen. Under modeveckan i augusti, 2015, uttryckte Anne-Dorthe att de tre ord som beskriver Lovechild bäst är ”tillgängligt, klassiskt och välarbetat”. Enligt designern är Lovechild ett märke som passar kvinnor som värdesätter lyx och kvalitet.

2015 öppnades märkets första flagship store i Köpenhamn, staden där märket har sitt ursprung. Tanken var att låta kläderna stå för sig själva, och genom att öppna en fysisk butik gav man kunderna en möjlighet att ta del av historien bakom märket och hur varje plagg skapas. Idag finns Lovechild i över 19 butiker över hela Norden.

2015 blev märket även nominerat till Årets Brand av Elle Style Award, efter en strålande debut under modeveckan i Köpenhamn 2014. Debuten resulterade dessutom i att Lovechild fick äran att öppna följande års modevecka i Köpenhamn, sommaren 2015. Det här tyder inte bara på en lyckad framgång för Lovechild, utan också en tilltro på att vi handskas med märken som vet vad de vill, och vet vart de ska. Vi är därför otroligt glada över att välkomna Lovechild 1979 till oss på Me & the Met.

Visa som Rutnät Listvy

9 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

9 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

Femininitet som vision bakom märket

Märket är Nué Groups yngsta märket, och har sedan starten varit en succé säsong efter säsong. Märket har sedan början fått en lojal skara kunder, som tilltalas av den höga kvaliteten och mixen av den skandinaviska och franska charmen.

Märket tilltalar den moderna kvinnan som söker ett tidlöst och lyxigt modeplagg. Alla kollektioner är designade av märkets powerteam, ett team bestående av enbart kvinnor och med Anne-Dorthe i spetsen, och inspireras av kvinnornas egna personliga stil. Visionen bakom varje kollektion är att plaggen inte ska vara kopplat till en särskild årstid, utan de ska kunna användas året om.

Estetiken hos Lovechild 1979 är feminin, men med en touch av maskulinitet. En klänning definierar inte längre den typiska kvinnan, och därför ligger istället ett stort fokus på byxor, kostymer och skjortor – då Lovechild menar att det snarare är dessa som representerar den moderna kvinnan. Den här moderna inställning till femininitet utesluter dock inte de klassiska plaggen såsom klänningar och kjolar. Dessa kännetecknas däremot av en mer maskulin ton, vilket kan ses i de skräddarsydda modellerna och jackorna. Detta ger kunden utrymme att själv utveckla och uttrycka sin personliga stil, då plaggen kan stylas både feminint och maskulint. Visionen bakom plagget tog sig särskilt uttryck då Lovechild visade upp deras SS17-kollektion under Copenhagen Fashion week, då de vackra modellerna promenerade i en grön omgivning bland stora blombuskar i Glyptotekets vackra trädgård. Som kontrast till den eleganta och flickiga omgivningen, gick modellerna nedför en grusväg i fina klänningar med ett rått bälte eller kostym till. Balansen mellan de två motpoler, som femininitet och maskulinitet är, kan vara en otroligt utmanande vision att ha. Men Lovechild lyckas hitta den perfekta balansen att skapa enastående kollektioner, säsong efter säsong.

Mönstrade favoriter av högsta kvalitet

Lovechild är inte bara proffs när det kommer till att skräddarsy och designa coola plagg, utan bemästrar dessutom mönster och färger. Varje årstid bjuds det på nya och coola mönster. Vi har sett allt från polkaprickigt och små fina blommor, till punkinspirerade hundtandsmönster.

En favorit denna säsong är Water Color-mönstret som påminner om ett mellanting av en vacker akrylmålning och ett moln. Mönstret kommer i vackert babyblått och orange, och hittas på allt från sommarklänningar i mjukt silke till den perfekta kontorsskjortan. En annan favorit är det röda tyget som utgjorde en stor del av kollektionen. Det är ett vävt material, bestående av små röda, blå och vita rutor. Det kaxiga mönstret fyller en otrolig kontrast till de övriga plaggen och vi är speciellt förtjusta i kostymen och den långärmade klänningen i just det här materialet.

Matchande set är också en genomgående trend hos det danska märket, vilket kan ses i både val av material, mönster och färger. Vi på Me & the Met älskar speciellt de vackra culotte-byxorna och matchande kostymen i blomstermönstret.

Accessoarer och coola basplagg

De vackra mönstren återkommer även bland märkets accessoarer, vilket skapar en röd tråd genom hela kollektionen. Du kan därför shoppa allt från iPhone-skal till kläder i matchande mönster. Och hur ballt är det inte att gå all in och matcha outfit med mobilskalet? Eller kanske till och med, med badkläderna? Du kan hitta både bikini och baddräkter i ditt favoritmönster!

Lovechild erhåller även basplagg i toppkvalitet. Bland dessa kan du hitta tröjor i exklusiv alpacka och merinoull i färger såsom grönt, blått, nudefärgat och mixat. T-shirts är också återkommande och de hittar du alltid i den finaste kvaliteten. Dessa kommer i allt från pastellfärger till sjömansrandigt i olika färger. Oftast finns det också så kallade ”statement-t-shirts” där en cool illustration eller mönster pryder tröjan. Den här säsongen hittar vi en print av en banan och av ett jordklot, som utgör ett tryck på vänster bröst. De två t-shirtsen är riktigt coola och skulle vara perfekta att matcha till ett par jeans och sneakers, eller till en söt kjol och ett par fräcka stövlar.

Lovechild 1979 har genomgått en stor utveckling sedan deras första modebutik under SS15 fashion week. Idag är märket lätt igenkänt tack vare de genomtänkta detaljerna och välskapta mönster. Oavsett vilken stil eller smak du har, så lovar vi att du kan hitta något att älska hos Lovechild. Vi ser fram emot att se vad Lovechild har att erbjuda de kommande säsongerna.

Copyright © Me & the met. All rights reserved.