Gratis frakt på köp över 400kr. Gratis retur på alla ordinare köp.

-

Le Mont Saint Michel

Le Mont Saint Michel är ett av de äldsta franska modehusen och har designat och producerat arbetskläder eller “workwear” i över 100 år. Le Mont Saint Michel är ett familjeföretag som nu drivs av fjärde generationen tillsammans med Alexander Milan som chefsdesigner sedan 1998. När Alexander Milan tog över modehusets designprocess började han arbeta in det moderna, urbana modet i märkets klassiska arbetskläd-design. Han inspirerade samspelet mellan det traditionella, hög kvalitet och öga för detaljer tillsammans med nya trender och fransk charm. Detta skapade märkets look som vi känner den idag.

Le Mont Saint Michel är välkända för deras höga kvalitet som man tydligt kan se när man kommer nära plaggen. Märket design är inte bara lyxiga plagg utan de blandar också in vintage-design som skapar den perfekta kombinationen mellan det tidlösa och det coola.

Märket är särskilt känt för sin ‘work jacket’ och deras härliga stickade tröjor. Märkets kläder är tillverkade med gamla tekniker och utifrån de klassiska värden som märket grundades på. Samtidigt har märket lyckats ge kläderna en modern, urban look vilket tillsammans ger unika och tidlösa plagg. Le Mont Saint Michel mål är att bekämpa ‘throw-away’-kulturen som vi har idag och vill att deras kläder ska hålla i många år och ska kunna stylas så att de kan bäras året runt. Kläderna tillverkas i Frankrike där alla kläder blir sydda och producerade på samma sätt som för 100 år sedan. I och med detta säkrar märket att kvaliteten, materialen och det gamla hantverket blir bevarat och resulterar i vackra kreationer. Ingenting lämnas åt slumpen och varje detalj är viktig i produktionen.

Le Mont Saint Michel har sitt huvudkontor i Paris där de också har två butiker. Märket har ett par utvalda distributörer världen runt, och därför glädjer vi oss oerhört över att välkomna märket här hos Me & the Met.

Köp Le Mont Saint Michel kläder online hos Me & the Met!

Det finns inga produkter som matchar urvalet

Över 100 års erfarenhet

För några år sedan firade Le Mont Saint Michel sitt 100-årsjubileum och kunde därmed stolt säga att de över 100 år har levererat kläder av toppkvalité av tidlös design. Märket grundades 1993 bara några kilometer från den berömda klosterön Normandie i Frankrike vilket också är vad märket är uppkallat efter. Le Mont Saint Michel är ett otroligt vackert område som reflekterar det franska märket med den franska charmen. Märket slog igen när designern Alexander Milan tog över alla designprocesser år 1998 vilket gjorde att märket ändrade stil och skapar idag moderna och tidlösa trender. Det är därför märket kallas för ett ungt varumärke med en lång historia.

Den omtalade bomberjackan – work jacket

Märket är väldigt känt för deras mycket klassiska bomberjacka som även kallas för Work jacket. Denna jacka har producerats i många generationer och är en stadig representant för den tidlösa designen, kvalitén och skönheten i den enkelhet som varumärket står för. Jackan är gjord av det tyget mollskinn. Denna typ av tyg är gjord av ett särskilt starkt och kraftigt lager bomull och var ursprungligen gjord för att motstå hårda arbetsförhållanden. Det är därför märket blir förknippat med arbetskläder. Den fina bomberjackan är superfin att matcha med ett par svarta jeans och ett par vita Sneakers. Eller till sommaren passar den perfekt till en fin blommig klänning eller en fin kjol.

Stickade tröjor i mängder

Utöver deras härliga ‘Work Jacket’ designar Le Mont Saint Michel fina och lyxiga tröjor. Deras stickade kläder är extra kända för sitt fina material, färger och passform. Le Mont Saint Michel skapar med glädje perfekta och unika produkter som är tillverkade med gamla tekniker och med finaste garn. Märket menar att en outfit aldrig kan bli fel om man bär en tröja från deras kollektioner. Deras stickade tröjor kommer i olika modeller och färger där de är kända för deras breda sortiment. En favorit från de stickade plaggen är den svartvitrandiga tjocktröjan som är perfekt att dra på sig en kall höstdag. Denna är superfin att matcha med ett par jeans eller en kjol och stövlar.

Utöver de fina stickade tröjorna hittar du allt från byxor och klänningar till kjolar och jackor. Alla kläder kommer i olika färger så som blått, grönt, vitt, rött och rosa och du kan även hitta många av plaggen i randigt och rutigt och även fina andra mönster. Märket erbjuder även fina accessoarer och skor. Du hittar även fina tygväskor från märket med trycket Le Mont Saint Michel på dem. Dessa kommer i vitt med röda, blåa och bruna detaljer. Vi på me and the met älskar kläderna från märket och deras stickade tröjor är superfina och sköna att värma sig i.

Designern bakom märket – Alexandre Milan

Redan när Alexandre var liten så var han intresserad av att sticka. Han är en av de sista som var med och vittnade den franska stick-mode industrin som idag nästan helt har försvunnit. Alexandre lärde sig att stick från sina föräldrar och utvecklade på så vis ett stort intresse för ovanliga garn och komplexa stickningar. År 2000 tog han tillsammans med sin fru över märket Le Mont Saint Michel. Alexandre uppskattar både traditioner och franskt hantverk likaväl som att han gillar mera moderna skapelser eller poprockmusik och design. Hans arbete handlar helt om att dela det han gillar och det han står för. Alexander erbjuder konkreta element i en värd som är för virtuell.

Det fina materialet som pryder många av plaggen

Industriell vävning av bomull på mekaniska väv-maskiner kommer från mitten av 1800-talet. Men själva mollskinnet materialet är förmodligen äldre än så där varje vävning representerar en ny kreation och en ny utmaning. Allt från temperaturen till pH värdet på vattnet påverkar hur tyget blir vilket gör att det alltid är ett experiment att tillverka det perfekta tyget. Att färga mollskinn kräver också ett antal steg som representerar den franska färgningsanläggningens hantverk och som förblir en välskött tillverkningshemlighet. På grund utav den speciella väven och att få färgämnen att tränga in i fibern och få rätt ljusstyrka och dimensionell stabilitet så krävs alla olika steg och kunskap för att det ska bli bra. Det speciella materialet på plaggen gör att kläderna från märket är unika och något som verkligen kompletterar din garderob.