Kategorier

Le Mont Saint Michel

Le Mont Saint Michel

Le Mont Saint Michel är ett av de äldsta franska modehusen och har designat och producerat arbetskläder eller “workwear” i över 100 år. Le Mont Saint Michel är ett familjeföretag som nu drivs av fjärde generationen tillsammans med Alexander Milan som chefsdesigner sedan 1998. När Alexander Milan tog över modehusets designprocess började han arbeta in det moderna, urbana modet i märkets klassiska arbetskläd-design. Han inspirerade samspelet mellan det traditionella, hög kvalitet och öga för detaljer tillsammans med nya trender och fransk charm. Detta skapade märkets look som vi känner den idag.

Le Mont Saint Michel är välkända för deras höga kvalitet som man tydligt kan se när man kommer nära plaggen. Märket design är inte bara lyxiga plagg utan de blandar också in vintage-design som skapar den perfekta kombinationen mellan det tidlösa och det coola.

Märket är särskilt känt för sin ‘work jacket’ och deras härliga stickade tröjor. Märkets kläder är tillverkade med gamla tekniker och utifrån de klassiska värden som märket grundades på. Samtidigt har märket lyckats ge kläderna en modern, urban look vilket tillsammans ger unika och tidlösa plagg. Le Mont Saint Michel mål är att bekämpa ‘throw-away’-kulturen som vi har idag och vill att deras kläder ska hålla i många år och ska kunna stylas så att de kan bäras året runt. Kläderna tillverkas i Frankrike där alla kläder blir sydda och producerade på samma sätt som för 100 år sedan. I och med detta säkrar märket att kvaliteten, materialen och det gamla hantverket blir bevarat och resulterar i vackra kreationer. Ingenting lämnas åt slumpen och varje detalj är viktig i produktionen.

Le Mont Saint Michel har sitt huvudkontor i Paris där de också har två butiker. Märket har ett par utvalda distributörer världen runt, och därför glädjer vi oss oerhört över att välkomna märket här hos Me & the Met.

Köp Le Mont Saint Michel kläder online hos Me & the Met!

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.
Copyright © Me & the met. All rights reserved.