fri frakt och retur i sverige

Le Mont Saint Michel

Le Mont Saint Michel är ett av de äldsta franska modehusen och har designat och producerat arbetskläder eller “workwear” i över 100 år. Le Mont Saint Michel är ett familjeföretag som nu drivs av fjärde generationen tillsammans med Alexander Milan som chefsdesigner sedan 1998. När Alexander Milan tog över modehusets designprocess började han arbeta in det moderna, urbana modet i märkets klassiska arbetskläd-design. Han inspirerade samspelet mellan det traditionella, hög kvalitet och öga för detaljer tillsammans med nya trender och fransk charm. Detta skapade märkets look som vi känner den idag.

Le Mont Saint Michel är välkända för deras höga kvalitet som man tydligt kan se när man kommer nära plaggen. Märket design är inte bara lyxiga plagg utan de blandar också in vintage-design som skapar den perfekta kombinationen mellan det tidlösa och det coola.

Märket är särskilt känt för sin ‘work jacket’ och deras härliga stickade tröjor. Märkets kläder är tillverkade med gamla tekniker och utifrån de klassiska värden som märket grundades på. Samtidigt har märket lyckats ge kläderna en modern, urban look vilket tillsammans ger unika och tidlösa plagg. Le Mont Saint Michel mål är att bekämpa ‘throw-away’-kulturen som vi har idag och vill att deras kläder ska hålla i många år och ska kunna stylas så att de kan bäras året runt. Kläderna tillverkas i Frankrike där alla kläder blir sydda och producerade på samma sätt som för 100 år sedan. I och med detta säkrar märket att kvaliteten, materialen och det gamla hantverket blir bevarat och resulterar i vackra kreationer. Ingenting lämnas åt slumpen och varje detalj är viktig i produktionen.

Le Mont Saint Michel har sitt huvudkontor i Paris där de också har två butiker. Märket har ett par utvalda distributörer världen runt, och därför glädjer vi oss oerhört över att välkomna märket här hos Me & the Met.

Köp Le Mont Saint Michel kläder online hos Me & the Met!

3 artiklar

per sida

Rutnät  Lista 

Fallande ordning

3 artiklar

per sida

Rutnät  Lista 

Fallande ordning

100 år med kvalitet

För ett par år sedan firade Le Mont Saint Michel 100-årsjubileum, och kunde därmed proklamera sig som att ha tillverkat hög kvalitet och tidlös design i 100 år. Work wear-märket blev åter etablerat 1993 bara ett få kilometer från den kända klosterö i Normandie, Frankrike som märket är döpt efter. Le Mont Saint Michel är ett mycket vackert område, som verkligen reflekterar märket och dess franska charm och värden. Märket blev mycket känt i modevärlden sedan Alexander Milan övertog designprocessen 1998 och han ändrade därmed märket från att bara producera arbetskläder till att nu bli ett erkänt modehus som skapar tidlösa plagg. Detta är anledningen till att Le Mont Saint Michel också kallas för ett ungt märke med ett lång historia.

Den omtalade bomberjackan

Le Mont Saint Michel är bland annat kända för deras mycket klassiska bomberjackor som i dera kollektioner kallas ‘Work Jacket’. Den har blivit tillverkad i många generationer och är en verklig representant för den tidlösa design, kvalitet och enkelhet som märket står för. Jackan är tillverkad av ett särskilt material som kallas Molskin. Denna typ av material är tillverkad i en särskilt kraftig och stark bomull och blev framtagen för att kunna hålla i hårda arbetsmiljöer. Det är därför som textilen Molskin ofta associeras med de arbetskläder som Le Mont Saint Michel producerar.

Stickade tröjor i mängder

Utöver deras härliga ‘Work Jacket’ designar Le Mont Saint Michel fina och lyxiga tröjor. Deras stickade kläder är extra kända för sitt fina material, färger och passform, och dessutom kända för att komma i ett stort utbud. Le Mont Saint Michel skapar med glädje perfekta och unika produkter som är tillverkade med gamla tekniker och med finaste garn. Märket menar att en outfit aldrig kan bli fel om man bär en tröja från deras kollektioner.