Lala Berlin

Handla enligt

Grundstenen till att det nu världskända märket LaLa Berlin blev skapat år 2003 var att designern Leyla Piedayesh började experimentera med tyger och design. Layla som är grundaren och chefsdesignern är född i Tehran men bor i Belin och det är dessa kontraster som gör LaLa Berlin något helt speciellt. Det tyska märket blev först riktigt välkänt när de debuterade under Premium fashion week i Berlin år 2014. Den första kollektionen var något helt unikt på modemarknaden - en symbios av elegant chic och urbant coolt, en kombination av mönster, material och hög kvalitet. Konceptet tog fart och märket LaLa Berlin blev fött.

Leyla visste redan från början att Danmark och särskilt Köpenhamn skulle vara en perfekt marknad för hennes design. Danskarnas attityd, stil och öppna sinne gjorde att det var en perfekt match. Det gick så bra att Danmark är den näst största marknaden efter Tyskland. Särskilt i Köpenhamn har LaLa Berlin funnit vägen in till Köpenhamnstjejernas hjärtan, då märket är oerhört iögonfallande och passar perfekt tillsammans med den Köpenhamnska stilen; urbant och coolt samtidigt som det är feminimt med romantiska undertoner.

Leyla har tidigare studerat företagsekonomi och arbetat som redaktör för ett tv-program. Idéen till LaLa Berlin kom då hon som hobby började att sticka. Denna hobby utvecklades till att skapa kläder, som vi idag känner väl till. LaLa Berlin törs vad andra inte gör och är inte rädda för att skapa kläder med mycket färg och mönster. Deras nu ikoniska mönster ‘partisaner’ har blivit en stor hit hos danskarna och är en grundsten i kollektionerna. LaLa Berlin anses vara ett premium lyxmärke som erbjuder otroligt fin design i bra kvalitetsmaterial. Från starten hade bara Lala Berlin en kollektion bestående av accessoarer som blev så populär att Leyla valde att göra en hel kollektion år 2008. Det tyska märket finns inte bara i Tyskland och Danmark utan nu även över hela världen. Flera av världens största skådespelerskor och artister har fått upp ögonen för märket. Idag har LaLa Berlin uppnåt en stjärnstatus i modevärlden och bärs av stjärnor som Claudia Schiffer, Heidi Klum, Natalie Portman, Jessica Alba och Cameron Diaz. Denna kultstatus beror på märkets framgång med att designa accessoarer i hög kvalitet med fantasifulla och eleganta mönster. I Köpenhamn kan man se märket överallt och det är lätt att se hur populärt LaLa Berlin har blivit bland danska kvinnor. Populäriteten ligger i den coola och trendiga designen som görs i lyxmaterial. Vi älskar det!

Köp LaLa Berlin kläder och accessoarer online hos Me & the Met!

Visa som Rutnät Listvy

2 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

2 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

Modevisningar

Sedan 2004 har LaLa Berlin haft modevisningar varje säsong under den tyska modeveckan. År 2007 blev LaLa Berlin riktigt känt då Leyla med sin SS07 kollektion blev nominerad till New Faces Award i samband med Mercedes-Benz Fashion Week. Det är dock inte bara i Berlin de håller i modevisningar. År 2015 valde LaLa Berlin att ha sin första modevisning under den danska modeveckan för att fånga danskarnas intresse. Den tog plats i Köpenhamns Rådhus och blev en stor succé. Sedan dess har den blivit en återkommande höjdpunkt under den danska modeveckan och AW17 var inget undantag. Här valde den tysk-iranska designern att göra en politisk ståndpunkt under modevisningen. Som tradition brukar alltid chefsdesignern kliva ut på catwalken under showens slut och bli applåderad av besökarna. Detta år hade Leyla valt att ta på sig en skylt där det stod “I am an immigrant” som kontrast till den politiska situation som pågår.

Kollektionerna

Konceptet bakom märket är en symbios av det coola urbana och det högkvalitiva eleganta. Det ser i användningen av naturliga material och innovativa design i materialens kombination. Kollektionerna genomsyras av Berlins stadskänsla, bohemisk och avantgarde stil som kan bäras av alla kvinnor världen över.

Kollektionerna har två nyckelord och det ena är kvalitet. Märket startade att göra tyg i det bästa material vilket fortfarande är ett av grundprinciperna. Dock är det inte bara stickat tyg som hör hemma i kollektionerna. Både accessoarer och stickade plagg står högt i kurs. Med feminina klänningar, militärinspirerade jackor och sportiga toppar hittas i kollektionerna.

Det är en härlig blandning som gör varje kollektion otroligt spännande!

Leyla Piedayesh hittar sin inspiration i Berlin som är en modemetropol men även i sina resor till födelselandet Iran. Detta visar sig i hennes val av färger och i symmetriska mönster som är en av grundstenarna. Kontrasten mellan två kulturer gör LaLa Berlin till något alldeles särskilt. Inspirationen syns i geometriska mönster och färgad mosaik som återfinns i den iranska kulturen.

Den populäraste sjalen                                                 

Ett plagg som vi vill lyfta lite extra är den hypade och klassiska palestinasjalen. Historien bakom den nu ikoniska sjalen härstammar från de vänsterorienterade hippies som använde sjalen för att visa sympati för Palestina. En dag såg Leyla att skådespelaren Johnny Depp bar sjalen och valde att skapa en lyxig variant av den. Det var en mycket bra idé. Idag ses sjalen bäras av alla slags kvinnor, i alla åldrar och i alla världens färger och versioner.

Sjalen tillverkas nu i den finaste kashmir och i alla slags färger, tex; brunt, grått, svart och vitt men också i milda färger som rött, gult och knallrosa. Det finns något för allas smaker.

Den coola sjalen har också inspirerat till att utöka kollektionen ytterligare. Mönstret finns nu även som kuddar och mattor till att inreda hemmet, samt på mobilskal.

Accessoarer

Det är inte bara kläder och sjalar som märket är duktiga på att designa. De tillverkar också härliga accessoarer. Deras iphonefodral, väskor och totes är mycket populära! Alla saker designas i det klassiska mönstret och färgkoder. Deras snygga accessoarer ger en superfin kontrast till en outfit och hjälper till att skapa en look som står ut. Väskorna är inte bara snygga utan är också otroligt praktiska eftersom de kommer i flera former och storlekar.

LaLa Berlin är ett av de största nutida klädmärkena och vem vet vad som kan hända i framtiden? Det tyska märket kan bli ett av de största modehusen i världen om de fortsätter i samma takt som nu. Med tanke på deras expertise på material, mönster och färger har vi inga tvivel om vilken väg de kommer att gå. Vi är otroligt glada över att kunna erbjuda Lala Berlin och välkomnar dem till våran webshop!


Copyright © Me & the met. All rights reserved.