Kategorier

Lala Berlin

Lala Berlin

Grundstenen till att det nu världskända märket LaLa Berlin blev skapat år 2003 var att designern Leyla Piedayesh började experimentera med tyger och design. Layla som är grundaren och chefsdesignern är född i Tehran men bor i Belin och det är dessa kontraster som gör LaLa Berlin något helt speciellt. Det tyska märket blev först riktigt välkänt när de debuterade under Premium fashion week i Berlin år 2014. Den första kollektionen var något helt unikt på modemarknaden - en symbios av elegant chic och urbant coolt, en kombination av mönster, material och hög kvalitet. Konceptet tog fart och märket LaLa Berlin blev fött.

Leyla visste redan från början att Danmark och särskilt Köpenhamn skulle vara en perfekt marknad för hennes design. Danskarnas attityd, stil och öppna sinne gjorde att det var en perfekt match. Det gick så bra att Danmark är den näst största marknaden efter Tyskland. Särskilt i Köpenhamn har LaLa Berlin funnit vägen in till Köpenhamnstjejernas hjärtan, då märket är oerhört iögonfallande och passar perfekt tillsammans med den Köpenhamnska stilen; urbant och coolt samtidigt som det är feminimt med romantiska undertoner.

Leyla har tidigare studerat företagsekonomi och arbetat som redaktör för ett tv-program. Idéen till LaLa Berlin kom då hon som hobby började att sticka. Denna hobby utvecklades till att skapa kläder, som vi idag känner väl till. LaLa Berlin törs vad andra inte gör och är inte rädda för att skapa kläder med mycket färg och mönster. Deras nu ikoniska mönster ‘partisaner’ har blivit en stor hit hos danskarna och är en grundsten i kollektionerna. LaLa Berlin anses vara ett premium lyxmärke som erbjuder otroligt fin design i bra kvalitetsmaterial. Från starten hade bara Lala Berlin en kollektion bestående av accessoarer som blev så populär att Leyla valde att göra en hel kollektion år 2008. Det tyska märket finns inte bara i Tyskland och Danmark utan nu även över hela världen. Flera av världens största skådespelerskor och artister har fått upp ögonen för märket. Idag har LaLa Berlin uppnåt en stjärnstatus i modevärlden och bärs av stjärnor som Claudia Schiffer, Heidi Klum, Natalie Portman, Jessica Alba och Cameron Diaz. Denna kultstatus beror på märkets framgång med att designa accessoarer i hög kvalitet med fantasifulla och eleganta mönster. I Köpenhamn kan man se märket överallt och det är lätt att se hur populärt LaLa Berlin har blivit bland danska kvinnor. Populäriteten ligger i den coola och trendiga designen som görs i lyxmaterial. Vi älskar det!

Köp LaLa Berlin kläder och accessoarer online hos Me & the Met!

Visa som Rutnät Listvy

2 artiklar

Sätt fallande sortering
per sida
Copyright © Me & the met. All rights reserved.