Kokoon

Kokoon grundades 2009 av den Köpenhamnsbaserade designern Nanna Søbirk, och detta modevarumärke är inspirerat av siden. Därför är det självklart att just siden är det primära materialet i Kokoons produkter. Det är ett vackert och naturligt material som är ömtåligt, men även ytterst skönt att ha på sig, vilket gör siden till det perfekta materialet för vackra och kvinnliga kläder.

Nanna hämtar inte bara inspiration från sidentygets kvinnliga natur, utan även från den enkelhet och de rena linjer som finns hos herrkläder. Nanna har även en förkärlek för mönster och tryck, och hon är extra förtjust i de djurtryck som alltid präglar Kokoons kollektioner. Men Nanna använder sig inte bara av klassiska djurtryck utan även olika färger för att skapa unika mönster, som gör det klassiska djurtryckets vildsinthet mer diskret och lågmäld. I de tidigare kollektionerna från Kokoon har det funnits allt från blått och rosa till rött och creme, eller grått och blått i kombination – så man vet aldrig vad hon hittar på till nästa säsong.

All denna inspiration har resulterat i ett varumärke som skapar vackra och tidlösa, tryckta, sidenaktiga silkeprodukter som är både kvinnliga och tar avstamp i herrarnas silhuetter, vilket ger en vacker och modern kontrast.

Köp Kokoon-kläder online hos Me & the Met! Eller se vårt breda utbud av Filippa K här

Visa som Rutnät Listvy

5 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

5 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

Starka och framgångsrika kvinnor som inspiration till kollektionerna

Det danska märket Kokoon är ett märke som har fått mycket uppmärksamhet de senaste åren och det med goda skäl. Märket skapar kläder som är gjorda av det fina materialet silke som är bekvämt och som sitter perfekt på din kropp. Att alla plaggen är gjorda utav 100 % silke har blivit märkets niche och säsong efter säsong skapar de plagg som vi alla älskar. De skapar kläder som är stilrena och klassiska och som passar alla tillfällen och stilar. Det Köpenhamnbaserade märket förvandlar alla silkesbitar till älskade kläder som du känner dig snygg i samt så skapar de kläder som är tidlösa istället för bara följa säsongens trender. Inspirationen till kollektionerna finner de i starka och framgångsrika kvinnor där de vill designa kläder som alla känner sig bra och snygg i. Men detta betyder inte att de skapar tråkiga plagg – utan tvärtom! Kokoon skapar kollektioner som kommer vara modesäkra många år framöver och som kommer bli favoriter i din garderob. Från märket hittar du allt från klänningar till fina byxor och kavajer. Det går även att hitta sjalar samt ett lavendelblått pyjamasset som är den perfekta presenten att ge bort. Pyjamassettet kommer i ett begränsat antal och är bara tillgängligt i deras butik i Frederiksberg eller på deras hemsida. 

Kokoon har idag blivit ett etablerat märke med en egen design där stilen är minimalistisk och med mycket inspiration från det nordiska modet. Det här är en av många anledningar till varför de danska kvinnorna gillar märket så mycket. Men vem älskar inte enkla sömmar, med feminina silhuetter och silkesdesign i vackra färger och tryck? Vi gör et och vi kommer alltid att göra det!

En hyllning till de danska kvinnorna

I en kollektion som heter Portraits in silk så hyllar märket de danska kvinnorna. Enligt designern bakom märket Nanna Søbrik så handlar det om att visa kläderna och att dessa får mer karaktär när de visas av riktiga och starka kvinnor där deras berättelser och personligheter kan visas genom sättet de bär kläderna på. Porträtten som visas på deras hemsida består av bilder som är tagna av Sascha Oda där man får ser intervjuer och små bildserier som visar ett urval av de danska kvinnornas liv. I de här intervjuerna så berättar de om vändpunkter i deras liv som har bidragit till att definiera dem, saker som irriterar dem samt hur en typisk arbetsdag ser ut för dem. Allt som allt får man en inblick i det som ligger till grunden för vad som inspirerar märket Kokoon. De coola kvinnorna delar med sig av sitt liv där du verkligen kan komma nära många av dem. Vi på me and the Met älskar hur Kokoon finner inspiration bland framgångsrika och starka kvinnor och att alla deras plagg är skapade för att låta alla skapa sin egen stil som håller varje säsong.

Kläderna är gjorda av det fina materialet silke

Märket designar alla deras kläder i det fina materialet silke. Silke är ett delikat och fint tyg som är hjärtat av många av plaggen. Med en mix av feminina och maskulina drag hittar du vackra silkesblusar och silkesklänningar från märket som är stilrena år efter år. Materialet silke faller väldigt fint efter kroppens former och är även bekvämt. Varje typ av silke har sin eget språk som påverkar och influerar Kokoons design. Märket erbjuder allt från sand-tvättat till glansigt och lent vilket skapar de perfekta kontrasterna. Eftersom alla plagg är gjorda utav silke så gör det att märket är experter på att hantera materialet och kan därför erbjuda plagg som håller länge och som är av bästa design och kvalité.

Matcha gärna en vacker silkesklänning från märket med ett par ballerinaskor eller pumps. De vackra klänningarna kommer i randigt, rutigt och även i olika fina mönster. Är du istället ute efter en fin enkel svart klänningar hittar du många från Kokoon. För att skapa en lite tuffare stil är det väldigt fint att styla den lite kortare klänningen med ett par silkesbyxor i samma färg.

Copyright © Me & the met. All rights reserved.