Gratis frakt på köp över 300kr. Gratis retur på alla ordinare köp.

-

Havaianas

Det brasilianska märket grundades år 1962 av Robert Fraser. Idén bakom designen av flip flopen kommer från den japanska sandalen zori som tillverkas av rishalm och sandelträ. Det är därför du idag hittar strålikande mönster på alla sulor från havaianas. På grund utav att märket snabbt blev populärt så började en mängd konkurrenter att försöka imitera originalet, vilket gjorde att varumärket var tvungen att marknadsföra ”den äkta varan” för att särskilja deras produkter. Det som urskiljer havaianas från deras konkurrenter är kvaliteten och designen. Ett par skor från märket förlorar aldrig passformen, remmarna lossnar inte och det bästa av allt, de luktar inte. Utöver kvalitén så är skorna en modeaccessoar, de kommer i olika designs, färger och mönster vilket gör att de finns något som passar alla stilar.

De första flip-flopsen som de designade var i färgerna blått och vitt men kom senare att designas i många färger. De fina flip-flopsen från märket är älskade runt om i världen och finns i över 60 länder. Över 2000 miljoner par flip-flops har sålts sedan lanseringen av märket vilket visar på dess stora framgång. Idag representerar märket glädje, komfort och stil. Utöver flip flops går det även att hitta andra skor från märket så som exemplevis sneakers och espadrillos. Även dessa kommer i olika färger och mönster. Idag är Havaianas mer än bara badmode, det har blivit en modeaccessoar. Från märket hittar du bekväma och stilsäkra skor för promenader i city eller en lite mer avslappnad kväll med vännerna. Vi på Me & the Met är galna i skorna från havaianas och älskar hur bekväma och snygga de är, samt att de håller så bra och kommer i så många olika färger. Hitta dina favoriter hos oss!

2 artiklar

per sida

Rutnät  Lista 

Fallande ordning

2 artiklar

per sida

Rutnät  Lista 

Fallande ordning

Historian bakom märket

Namnet havaianas kommer från portugisiskans hawaiianer. Märket grundades 1962 där inspirationen till skon kom från japanska sandalen Zori som är gjord utav rishalm. År 1964 hade märket tagit fart och nästintill alla som arbetade i Brasilien hade ett par flip-flops. Säljare reste i sina vintage Volkswagen och sålde skorna ur deras bilar där de bemöttes av ivriga kunder. I början var dessa flip-flops bara tillgängliga i blått och vitt. Ett fel i produktionen resulterade dock i att några av skorna blev gröna. De gröna flip-flopen nådde marknaden och reaktionen var positiv hos konsumenterna. Havaianas tog tillfället i akt och började nu producera bruna, gula och svarta par.

Hippie trenden under 70-talet var till en stor fördel för företaget då skorna passade perfekt till peace and love stilen som alla ville ha. Skorna från märket blev en stor del av brasilianarnas liv och miljontals skor såldes varje år. Under 90-talet började märket att producera skorna i olika mönster och färger för alla olika tillfällen. Det första mönstret på skorna var av hibiskusblomman. Märket hade vid den här tiden nått resterande världen och världsstjärnor så som Jennifer Aniston, Angelina Jolie och David Beckham bar de sköna skorna. Fotbolls-VM 98 låg till grund för en av märket bästsäljande och anmärkningsvärda stilar – the Brasil. För att fira Fotbolls-VM så la märket till en lite brasiliansk flagga på remmen som blev en stor succé. Även om Frankrike vann finalen över Brasilien så vann märket uppmärksamhet världen över. Märket började nu ta en plats inom modebranschen. År 1999 samarbetade Havaianas med den franska designern Jean Paul Gaultier.

Märket började nu samarbeta med några av de största märkena och designers runt om i världen vilket ledde till att skorna inte längre var enbart badmode. Under 2000 talet började märket även dela ut skor till de som blivit nominerade till världens mest prestigefyllda gala, nämligen Oscarsgalan. För det är ju faktiskt som de som designar havaianas säger, det finns ju inget bättre än att sätta på sig ett par flip-flops efter ett par timmar i höga klackar och trånga skor.

Utveckling av skorna

År 2006 designades modellen ”slim”, den optimala flip-floppen för kvinnor. Modellen var smalare och en mer elegant version som kvinnor runt om i värden föll pladask för. För att möta behoven hos alla kunder runt om i världen designade märket kollektioner med sneakers och espadrillos då alla inte kan gå runt i flip-flops året om. Idag hittar du havaianas skorna i olika mönster, teman, modeller och färger. De har något som passar alla stilar och du hittar inte skönare och snyggare flip-flops. Vi på Me & the Met älskar modellen slim som sitter perfekt på foten och som är superskön. Även denna modell kommer i massa olika färger som går att matcha till allt.

Havaianas – det självklara valet inför sommaren

Flip flops är ett måste under sommaren. Det finns ju inget bättre än att en varm sommardag gå runt i sköna flip flops som sitter perfekt och som går att matcha till allt. Märket erbjuder flip flops i färger som grönt, blått, rosa, lila, guld, silver och grått. Detta gör att du enkelt kan matcha dina flip flop med din sommarklänning eller bikini. Det är också perfekt att ta på sig skorna till ett par jeans under de lite kyligare sommarkvällarna. Eller är du ute efter nått annat än flip flops, från havaianas hittar du även fina espadrillos som är perfekta att ha till vardags. Det går även att få skorna med extra detaljer på. År 2004 kom en modell av flip flops som var täckta med 18 karat guld och även klädd i diamanter. Märket slutar aldrig att utveckla sina modeller och kommer år efter år med nya färger, mönster och modeller vilket gör att du aldrig tröttnar på vad de har att erbjuda. Vi på Me & the Met väntar med spänning på hur de kommer att utveckla deras skor.