Filippa K

Filippa K står för stil, enkelhet och kvalitet. Tre ord som beskriver filosofin bakom det svenska varumärket. Filippa K står för en enkel och ren design som är enkel att kombinera och som fungerar säsong efter säsong både när det gäller kvalitet och design. För Filippa K är det viktigaste att skapa moderiktiga stilar som också är sköna att ha på sig. Hos oss på Me and the Met har vi handplockat det finaste ur var kollektion för att du som kund ska kunna köpa Filippa k kläder online.

Deras Populäraste Plagg - På Me and the Met har vi erbjudit Filippa K:s ikoniska och minimalistiska kläder sedan vår start 2013 och har sålt många av de mest populära klädesplaggen som den vackra Filippa K Jersey Belt Dress som passar perfekt till festen eller den vackra Luisa Cool Wool kostymen som är perfekt till arbetet. Några andra av märkets populära klädesplagg är Linea Coat Navy i en underbar marinblå färg och Leo Wool Jacket som många bloggare burit under hösten 2016 tillsammans med mysiga Cozy Wool Pullover i färgerna beige och svart. Vi på Me and the Met tar in mer och mer plagg per säsong och idag är Filippa K ett av våra allra största märken. Deras kollektioner är kantade av väldesignade set med kavaj och kostymbyxa, tröjor i olika material och färger samt jeans, skjortor och klänningar. De designar med rena linjer och färger i regel med den Skandinaviska stilrena designvärlden vilket Filippa Knutsson och Patrick Kihlborg alltid har haft som vision. Deras tidigare lägenhet i Stockholm som nu har bytt ägare men fortfarande har kvar samma möbler har blivit mycket uppmärksammad och hyllad för sitt stilsäkra möbelval. Filippa Knutsson berättar att hon älskar design och arkitektur.

Hos Me & the Met är vi galna i det stora urvalet av klänningar och jackor som alltid har en perfekt passform och de härliga topparna och stickade plaggen med kvalitet som håller. Våra kunder uppskattar Filippa K's höga kvalitet och tidslösa och klassiska plagg. Köp Filippa K kläder online hos Me & the Met!

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-12 av 26

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-12 av 26

Sida
per sida
Sätt fallande sortering

Filippa K Kläder Online

Det ska vara så bekvämt som möjligt för våra kunder att handla hos oss. Därför erbjuder Me and the Met dig fri frakt och fri retur på alla Filippa K kläder och andra kläder i vår butik. Du som kund kan enkelt klicka hem dina varor som skickas från vårt kontor samma dag, vilket gör att du får hem dina varor med posten efter 3 till 5 vardagar. I ditt hem kan du i lugn och ro prova dina nya kläder och bestämma dig för att behålla dem eller enkelt och gratis skicka tillbaka kläderna till oss. Vi accepterar returer upp till 14 dagar efter att du erhållit ditt paket, men vi har alltid förlängd returrätt under jul och nyår. Detta gäller kläder som sålts till fullpris och inte under rea. Vi ser fram emot att leverera Filippa K kläder hem till dig som du själv väljer online på vår hemsida.

Filippa K - Framgång i Världen

När Filippa K grundades 1993 av Filippa Knutson och Patrik Kihlborg blev varumärket snabbt framgångsrikt på den nordiska marknaden och har därefter även vunnit stor framgång internationellt, eftersom varumärket numera säljs i fler än 20 länder runt om i världen. Bara ett år efter uppstarten i Sverige, lanserades Filippa K i närliggande länder - med stor framgång. Från starten var det deras stretchiga jeans som blev märkets ikoniska plagg, tack vare den stora efterfrågan av deras kundkrets. Redan från början har Filippa K:s kollektioner haft som utgångspunkt att skapa "wardrobe essentials", vilket innebär att man genom att köpa enskilda plagg kan bygga upp en garderob som kan användas både till vardag och fest. Det har det svenska modehuset verkligen lyckats med, eftersom man efter 20 år fortfarande levererar tidslösa kläder med god kvalitet. 1998 startade Filippa K även en klädeskollektion för män, som också blev en stor hit på klädmarknaden. 

Vi på Me and the Met är glada över att kunna erbjuda Filippa K kläder online med fri frakt och retur till alla våra kunder i Sverige. Filippa K har nu utökat sitt sortiment med mer än bara kläder och deras kollektion med Rörstrand med designade muggar, tallrikar och skålar har blivit en succé. Filippa K startades i Stockholm och spreds sedan till Göteborg men finns nu över hela världen tex. i NYC och London, med både fysiska butiker och online. Filippa K har 50 egna butiker över hela världen och deras kläder säljs via över 700 återförsäljare i 20 länder. Deras fantastiska kläder med stort hållbarhetstänk har varit nyckeln till Filippa Ks succé bland modevärlden. Deras plagg är enkla och de erbjuder många klassiska basplagg som går att styla hur man vill, vilket var Filippa Knutssons målbild när hon startade klädesmärket. Filippa K har en underbar flagship store i centrala Stockholm där designern Anna Lilja har skapat en egen Filippa K-värld utifrån märkets ledord - minimalistiskt, Skandinaviskt, kvinnligt och tidlöst. 

Filippa K:s grundare Filippa Knutson har fått många utmärkelser för sin enorma framgång som entreprenör och företagare. Filippa K har genom sina stora framgångar blivit ett av Sveriges största och mest framgångsrika modemärken. Redan 1997 blev det tydligt att varumärket var en stark aktör då det vann Guldknappen - Sveriges mest erkända designpris - och kårades till årets designer. År 2010 övertygade Filippa K ännu en gång omvärlden om att det var ett varumärke att räkna med, då det vann Guldknappens Reader Award.

Hållbarhet i Kollektioner och Projekt

Filippa K är mycket aktiva i kampen mot klimatförändringar och satsar mycket för att motverka överkonsumtion och ‘slit och släng-kultur’. De tillverkar alla sina plagg i hållbara material med hög kvalitet med viljan om att kunden ska kunna ha plagget livet ut. Om kunden mot all förmodan skulle vilja göra sig av med plagget kan man nu lämna in sina gamla och använda Filippa K kläder i någon av deras butiker för att plagget ska bli återvunnet. Filippa K har också skapat en helt egen kollektion som heter ‘A Sustainable Choice’ där man man välja plagg som har minimalt dålig inverkan på vårt klimat. Kläderna är tillverkade av material med extra lång hållbarhet för att vara snäll mot naturen och människorna som lever där. Filippa K har även vunnit Elle Conscious Award och tillsammans med Houdini Sportswear har de ett nytt hållbarhetsprojekt på gång 2017. Projektet går ut på att du som kund inte behöver köpa kläderna utan endast hyra. Du kan enkelt boka vilka kläder du vill låna, hämta upp i butik, betala och sedan använda plagget under en begränsad tid. Detta projekt motiveras av klädmärkets vilja att minimera onödig konsumtion och uppmärksamma kunderna om att hela tiden göra medvetna val. Genom att hyra kläder sparar också kunderna pengar, då de inte behöver lägga ut dyra pengar på ett plagg de bara använder ett fåtal gånger. Märket satsar på många olika sorters hållbarhetsprojekt då de är innovativa med att hitta lösningar på överkonsumtion och försumbarhet.  Filippa K har tagit på sig rollen som ansvarstagande när det kommer till hållbart mode och de har en hel avdelning som bara är dedikerad till detta som leds av Hållbarhetsdirektörn Elin Larsson. Vi på Me and the Met tycker att detta är ett fantastiskt initiativ som fler designmärken borde ta efter. Som medlem av Fair Wear Foundation försäkrar Filippa K sina medarbetare goda arbetsförhållanden. År 2015 lanserades även de första så kallade “Front Runner of long lasting simplicity”-plaggen, vilka är tillverkade av 100% förnybara och naturliga material.

Copyright © Me & the met. All rights reserved.