Day Birger et Mikkelsen

DAY Birger et Mikkelsen är ett danskt märke som grundades 1997 av Keld Mikkelsen och Malene Birger. Märket skapades med visionen om att kombinera en chic silhuett med etniska detaljer som kommit som inspiration från Keld Mikkelsens egna resor. DAY skildrar med sina vackra kollektioner en nutida estetik genom en kombination av det moderna och feminina, ihopsatt med kollektionens etniska prägel. Med en sådan balans mellan konst och hantverk har DAY skapat ett märke som passar den klassiska kvinnan med fokus på hög kvalitet.

Märkets filosofi är att äkthet ligger i tidlös design, vilket präglar varje kollektion i hög grad då fokus ligger på utsökt hantverk och ett öga för detalj. Den genomgående fokusen på design och kvalitet har gett företaget stor framgång både i Danmark och utomlands. DAY har sedan lanseringen 1997 spridit sig till 25 andra länder, där märket säljs i mer än 1000 butiker. Här hemma har DAY mottagit många pris, bland annat har de vunnit Damernas Världs pris Guldknappen.

Men en förkärlek för att dekorera med pärlor och vackra mönster strävar DAY efter att skapa allsidiga plagg som uppfyller den moderna kvinnans behov. Detta hänger ihop med märkets idé om att livet omkring oss är i ständig rörelse och att vi måste anpassa oss för att hänga med. Detta avspeglas i hög grad i DAYs design där fusionen mellan när och fjärran, lokalt och globalt har högt värde. Själv beskriver Keld Mikkelsen märket som en blanding mellan den sofistikerade jetsettern och den frai, moderna hippien.

Vi är som online webshop mycket glada över att kunna presentera DAY Birger et Mikkelsen som en del av vårt sortiment! Köp DAY Birger et Mikkelsen kläder online hos Me & the Met!

Visa som Rutnät Listvy

10 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

10 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

Från Skandinavien till etniska undertoner

Klädmärket som har sitt ursprung i en skandinavisk modekultur där minimalism och klassiska snitt är nyckleord, lyckas med sin design skapa en lyckad övergång till etnisk design där mönster och färgskalor har stor inflytelse på modebilden. DAY har en bred kollektion som erbjuder allt, som glittrande och glamourösa looks till den moderiktiga bäraren som vill ha plagg som är prisvärda men har hög kvalitet. Särskilt fokus på det estetiska har bidragit till att DAY är ett av de största klädmärkena i Danmark.

Från vardag till fest

DAY har ett stort utbud av kläder, speciellt när det kommer till vackra klänningar. Märkets klänningar har tydliga bohemiska inslag med mjuka silhuetter, etniska mönster och dova färger. Särskilt färgskalan röd, brun och grön är ett genomgående tema hos DAY. Klänningarna finns både som vardagsklänningar i korta längder och i mjuka material och som festklänningar som passar perfekt till bröllop, bal eller andra festliga tillfällen. DAY är kända för att designa klänningar med vackra paljetter, broderier och klassiska snitt som erbjuder något till varje smak. Klänningarna är av hög kvalitet och tidlösa vilket betyder att de kan användas säsong efter säsong.  

Klassiska vardagsplagg

Utöver det stora utbud av klänningar som DAY erbjuder finns också en stor variation av fina och användbara vardagskläder. De har alltid snygga kostymbyxor i kollektionerna, tillverkade av hög kvalitet och med bra passform. De har också alltid byxor i lösare passform i vackra mönster och färger som passar perfekt in i märkets färgskalor och stil. I DAYs kollektioner arbetar designerna med material som skinn och silke med visionen om att skapa unika plagg som sticker ut. Den bohemiska stilen speglas särskilt bland märkets toppar och blusar som ofta är lätta i materialet och utsmyckade med pärlor och broderier. Utöver detta designar också DAY mjuka stickade tröjor och cardigans av hög kvalitet, som finns både i klassiska modeller eller i coola mönster och färgkombinationer. DAYs kollektioner är alltid präglade av det feminina, men rymmer också andra detaljer, vilket gör att de skapar den perfekta vardagsgarderoben.

Ytterkläder

DAY har också en stor variation av jackor och kappor som varierar från klassiska och rena snitt till bomberjackor i fina mönster. DAY kännetecknas av vackra kavajer i perfekt passform och hög kvalitet. Kavajerna har fina detaljer och är ofta tillverkade i dova nyanser eller med mycket mönster. Korta jackor och kimonos är särskilt populära denna säsong vilket är något DAY har hakat på. De skapar vackra kollektioner av korta jackor, praktiska dunjackor, kavajer - alltid med stort fokus på detaljer och design. Den höga kvaliteten ses tydligt på de välsydda jackorna och kapporna vilket betyder att de kan förbli en del av garderoben i flera år.

Accessoarer

DAY Birger et Mikkelsen har ett brett urval av fina accessoarer, och har särskilt utmärkt sig på marknaden med sin populära tote-väska som blev ett it-plagg i många kvinnors garderober. Väskan som både är rymlig och chic har ett vackert mönster som ska reflektera kombinationen mellan det kvinnliga och etniska som DAY lägger stor vikt vid. Väskor är inte det enda som DAY designar, de gör också iphonefodral, smycken, plånböcker och bälten. Iphonefodralen finns också i DAYs ikoniska mönster vilket gör att du kan matcha både väska och mobil. Deras ikoniska mönster återses på olika plagg och accessoarer säsong efter säsong.

Copyright © Me & the met. All rights reserved.