Kategorier

Day Birger et Mikkelsen

Day Birger et Mikkelsen

DAY Birger et Mikkelsen är ett danskt märke som grundades 1997 av Keld Mikkelsen och Malene Birger. Märket skapades med visionen om att kombinera en chic silhuett med etniska detaljer som kommit som inspiration från Keld Mikkelsens egna resor. DAY skildrar med sina vackra kollektioner en nutida estetik genom en kombination av det moderna och feminina, ihopsatt med kollektionens etniska prägel. Med en sådan balans mellan konst och hantverk har DAY skapat ett märke som passar den klassiska kvinnan med fokus på hög kvalitet.

Märkets filosofi är att äkthet ligger i tidlös design, vilket präglar varje kollektion i hög grad då fokus ligger på utsökt hantverk och ett öga för detalj. Den genomgående fokusen på design och kvalitet har gett företaget stor framgång både i Danmark och utomlands. DAY har sedan lanseringen 1997 spridit sig till 25 andra länder, där märket säljs i mer än 1000 butiker. Här hemma har DAY mottagit många pris, bland annat har de vunnit Damernas Världs pris Guldknappen.

Men en förkärlek för att dekorera med pärlor och vackra mönster strävar DAY efter att skapa allsidiga plagg som uppfyller den moderna kvinnans behov. Detta hänger ihop med märkets idé om att livet omkring oss är i ständig rörelse och att vi måste anpassa oss för att hänga med. Detta avspeglas i hög grad i DAYs design där fusionen mellan när och fjärran, lokalt och globalt har högt värde. Själv beskriver Keld Mikkelsen märket som en blanding mellan den sofistikerade jetsettern och den frai, moderna hippien.

Vi är som online webshop mycket glada över att kunna presentera DAY Birger et Mikkelsen som en del av vårt sortiment! Köp DAY Birger et Mikkelsen kläder online hos Me & the Met!

Visa som Rutnät Listvy

9 artiklar

Sätt fallande sortering
per sida
Copyright © Me & the met. All rights reserved.