Kategorier

Dagmar

Dagmar

Det Svenska märket House of Dagmar designar kläder som är sofistikerade och arkitektonisk där de är specialister på expressive stickade kläder. Modehuset är baserat i Stockholm och drivs av de tre systrarna Karin Söderlind, Kristina Tjäder och Sofia Wallenstam. Märket grundades 2005 och har sen dess uppnått stor framgång i modevärlden. Med sin design har de tre systrarna vunnit åtskilliga prestigefyllda priser och de har även utsetts till "the coolest knit wear around" i Storbritannien enligt Elle. Namnet Dagmar kommer från systrarnas farmor som själv var en skräddare, och själva ordet betyder faktiskt berömd.  Det är deras farmors kunskap och teknik som ligger till grund för det som utgör märkets kärna och det som märket står för.

Kollektionerna från Dagmar karaktäriseras av geometriska och naturella former samt även utilitarist design. Dagmars "arty-chic" och sexiga handstickade toppar och klänningar får sin inspiration från art deco-perioden, där de hämtar inspiration, känslor, färger och mönster. Deras förmåga att kombinera glamour, detaljer och fina material skapar en otraditionell och sofistikerad design med en sinnlig och fascinerande mystik. Stickat är det som kännetecknar House of Dagmar och utgör kärnan i varje samling där de stickade plaggen är unikt konstnärliga, innovativa och distinkta. Trots att varumärket är up and coming är de tre systrarna redan mycket kända för sin design i Skandinavien, men även utanför i Europa så som USA och Asien. Men Dagmars Husets ambition är att bli det viktigaste varumärket för inflytelserika och medvetna kvinnor.

Vi på Me and the Met älskar det sofistikerade modet från svenska house of Dagmar. Märket designar plagg som alltid kommer vara stilrena och kläder som funkar över alla säsonger. Du hittar allt från fina klänningar som passar perfekt till jobbet, till stilrena byxor och bäst av allt, stickade plagg av hög kvalité. Märket har även fina accessoar så som plånböcker, väskor, skärp och sjalar i fina mönster där deras signaturmönster ofta pryder accessoarerna. Hitta just dina favoriter från märket här hos oss!

Visa som Rutnät Listvy

2 artiklar

Sätt fallande sortering
per sida
Copyright © Me & the met. All rights reserved.