Gratis frakt på köp över 400kr. Gratis retur på alla ordinare köp.

-

Dagmar

Det Svenska märket House of Dagmar designar kläder som är sofistikerade och arkitektonisk där de är specialister på expressive stickade kläder. Modehuset är baserat i Stockholm och drivs av de tre systrarna Karin Söderlind, Kristina Tjäder och Sofia Wallenstam. Märket grundades 2005 och har sen dess uppnått stor framgång i modevärlden. Med sin design har de tre systrarna vunnit åtskilliga prestigefyllda priser och de har även utsetts till "the coolest knit wear around" i Storbritannien enligt Elle. Namnet Dagmar kommer från systrarnas farmor som själv var en skräddare, och själva ordet betyder faktiskt berömd.  Det är deras farmors kunskap och teknik som ligger till grund för det som utgör märkets kärna och det som märket står för.

Kollektionerna från Dagmar karaktäriseras av geometriska och naturella former samt även utilitarist design. Dagmars "arty-chic" och sexiga handstickade toppar och klänningar får sin inspiration från art deco-perioden, där de hämtar inspiration, känslor, färger och mönster. Deras förmåga att kombinera glamour, detaljer och fina material skapar en otraditionell och sofistikerad design med en sinnlig och fascinerande mystik. Stickat är det som kännetecknar House of Dagmar och utgör kärnan i varje samling där de stickade plaggen är unikt konstnärliga, innovativa och distinkta. Trots att varumärket är up and coming är de tre systrarna redan mycket kända för sin design i Skandinavien, men även utanför i Europa så som USA och Asien. Men Dagmars Husets ambition är att bli det viktigaste varumärket för inflytelserika och medvetna kvinnor.

Vi på Me and the Met älskar det sofistikerade modet från svenska house of Dagmar. Märket designar plagg som alltid kommer vara stilrena och kläder som funkar över alla säsonger. Du hittar allt från fina klänningar som passar perfekt till jobbet, till stilrena byxor och bäst av allt, stickade plagg av hög kvalité. Märket har även fina accessoar så som plånböcker, väskor, skärp och sjalar i fina mönster där deras signaturmönster ofta pryder accessoarerna. Hitta just dina favoriter från märket här hos oss!

6 artiklar

per sida

Rutnät  Lista 

Fallande ordning

6 artiklar

per sida

Rutnät  Lista 

Fallande ordning

Den trendmedvetna kvinnan

Märket Dagmar grundades år 2005 och erbjuder kläder av hög kvalité där alla plagg är sofistikerade. När systrarna designar kläder så har de den trendmedvetna kvinnan i åtanke. Det svenska modehuset beskrivs som ett av Stockholms mest vuxna och sofistikerade märken. Den nya kollektionen SS18 är inspirerad av den kvinnliga motståndsrörelsen som blommat upp de senaste åren. Systrarna inspireras av hur kläder får oss att känna oss och ville genom den nya kollektionen hylla dagens kvinnor som är så starka. I en intervju med Elle beskriver de att nyckelplagget i den nya kollektionen är en uppdatering av trenchcoaten, nämligen de draperade kaftan-plaggen. Kollektionen SS18 innehöll bara plagg som ar gjort av ekologiska fibrer, vilket gör att alla plagg är både bra för världen men även för alla individer.

Det svenska märkets drömkund är många men en favorit är Zadie Smith. Men märket är populärt bland många kända personer och exempelvis har Beyonce setts i en byxdress från dagmar samt så har även den svenska kronprinsessan Victoria setts i kläder från märket. Och inte minst med det så har även märket gjort spännande samarbeten. Ett av dem var med glossybox när de designade en av deras boxar där inspirationen till boxen kom från deras kollektion 2013. 

Stickat är deras nyckelplagg men märket har så mycket mer att erbjuda

Märket är känt för deras sofistikerade stickade plagg som kommer att vara trendiga och stilsäkra säsong efter säsong. Den stickade tröjan är ett måste i garderoben då den passar till både jeans och kostymbyxor men även ovanför en klänning eller till en kjol. Utöver dessa fina stickade plagg så har även märket väskor och plånböcker som ofta har dagmars ikoniska mönster på. Förutom dessa snygga stickade plagg och fina accessoarer så har märket även andra plagg i andra fina material vilket gör att märket har något som passar nästan alla. Färgerna på plaggen är ofta jordnära och blandas ibland med olika mönster. Influenserna till plaggen kommer från Europa men likaväl från Asien och USA vilket gör att deras kläder är tilltalande för en stor målgrupp. Kläderna från det svenska märket passar bra till både vardags och fest och passar därför en kvinna som lever ett liv där det händer mycket och hoppar mellan jobb och fritid till coola barer och restauranger, där stilsäkra plagg är ett måste. 

Eftersom systrarna tidigare har erfarenhet inom modebranschen då de jobbat för stora företag som exempelvis H&M, Boomerang och Christian Lacroix så har de goda kunskaper inom mode och design. Utöver detta så har de även lärt sig otroligt mycket från deras farmor som utgör en stor del till märkets grund och finns med i allt som systrarna gör. Systrarna beskriver deras farmor som en glad och positiv person och som en sann entreprenör även fast hon själv inte hade ett eget företag så sydde hon ofta kläder åt fruarna på gatan. Märket Dagmar vann 2011 damernas världs designpris guldknappen och har innan dess vunnit priser som årets rookie och best new designer of the year av Elle.

Samarbete med Microsoft och Ombori

Det svenska märket är inte sen att haka på den digitala trenden som sker runt om i världen. Dagmar har tillsammans med Microsoft och ombori med syftet att skapa en närmare och mer personlig dialog med deras följare och kunder och på så sätt låta dem bidra i märkets beslutprocess. Appen som de har skapat kommer agera som ett dagmar community och genom denna app vill de integrera med kunderna och skapa ett nätverk som är utvecklat av alla. Eftersom dagmar inte har egna butiker så blir appen ett sätt för dem att få den där personliga kontakten med deras kunder och andra intressegrupper. Anledningen till att de valde att skapa ett community och inte en vanlig webbshop var för att det förstnämnda verkar roligare, engagerande och personligt. Den digitala trenden och främst via mobiltelefoner ökar vilket låg till grund för varför dagmar valde att skapa appen som förhoppningsvis kommer resultera i positiva relationer.

Vi på me and the met älskar de klassiska och sofistikerade plaggen från dagmar och deras innovativa sätt att driva deras företag. Shoppa just dina favoriter från märket här hos oss!