Gratis frakt på köp över 400kr. Gratis retur på alla ordinare köp.

-

Birkenstock

Birkenstock är ett av våra äldsta märken här på Me & the Met då man har hittat att det första paret av de idag världskända Birkenstock sandalerna tillverkades uppemot 245 år sen. Men det var inte förrän år 2013 när företaget togs över avOliver Reichert and Markus Bensberg som de startade sin egna produktion, försäljning och service. Birkenstock skon har blivit ett exceptionellt fenomen i en värld som annars styrs av modetrender som kommer och går. Detta tyskfödda märke är känt för sin utomstående kvalité och komfort på sandaler. Sandalerna är designade med en sula i kork och gummi som är formad efter din fot för bästa komfort. De har även en läderrem som går över foten så att man enkelt kan glida in i skon. Trots en värld där modetrender har utvecklats till att bli allt mer utmanande och moderna har Birkenstock alltid haft en stadig fot på marknaden. Följ den trendiga beach-look genom att matcha en härlig sommarklänning med ett par birkenstock när du ska ner till stranden. Eller varför inte ha dem som inneskor när du känner för att strosa runt i pyjamas där hemma en lugn söndagsmorgon. Dessa sandaler har varit enorm hit i flera år nu och denna trend ser inte ut att dö ut inom snar framtid. Ett par Birkenstock sandaler är en absolut must-have i allas skogarderober och vi kan garantera att de kommer användas flitigt. Modemedvetna kvinnor idag matchar ett par Birkenstock’s med ett par  enkla byxor eller söt klänning för att bryta av med en avslappnad och tuff stil i vardagen. Trots sin komfortabla och funktionella design så har världskända lyxmärken fallit i extas för dessa sandaler, bland annat har Birkenstock släppt en kollektion i samarbete med italienska lyxmärket Valentino. Om det är sandaler till sommaren eller bara allmänt sköna skor som värnar om din fot, så är Birkenstock precis vad du letar efter. Vi på Me & the Met är otroligt exalterade över att få dela med oss av detta märke med er nu till sommaren.

1 artiklar

per sida

Rutnät  Lista 

Fallande ordning

1 artiklar

per sida

Rutnät  Lista 

Fallande ordning

Globalt märke med rötter i Tyskland

Idén till Birkenstock sandalen föddes i sydvästra Tyskland för över 200 år sedan. Trots en enorm global utveckling och en stark fot på den amerikanska marknaden så har märket än idag högkvarter samt tillverkning kvar i denna lilla stad - en stor turistattraktion för Birkenstock fantaster. En viktig del av skapandet av denna sko är att kunna lägga lika mycket tid på produktionen av skorna som på skorna i sig. Birkenstock’s rötter, historia och DNA värderar de högt och ligger dem varmt om hjärtat. Dessa skor är tillverkade med en genomgående respekt för tyska och europeiska standarder när det kommer till etiskt, socialt och miljövänligt ansvarstagande. Denna tradition, kvalité och hantverk är vad som särskiljer Birkenstock, och har gjort från dag ett.

Klassikerna: Arizona sandal and Gizeh sandal

Du känner säkert igen de två klassiska modellerna Arizona, med sina två spännen över foten, och Gizeh, som är mer som en flip-flop mellan tårna. Dessa modeller är Birkenstock’s allra favoriter och klassiker och har förblivit oförändrade sedan dag ett. Modellerna kombinerar optimal grepp med en minimalistisk och fashionabel design. För den som värderar “slow fashion” är Birkenstock den ultimata skon att ha i sin garderob och kommer med säkerhet aldrig gå ut tiden.

Inventor of the foot bed

Birkenstock kallar sig själva “the inventor of the foot bed”, men andra ord menar de att Birkenstock var de första att tillverka en sula ortopediskt formad efter foten. De är kända för den konturerade kork- och gummi fotbädden som anpassar sig efter formen av din fot. Denna form ger din fot ortopedisk komfort som gör dessa sandaler sköna och bekväma att kunna gå runt i flera timmar i sträck. En vanlig gummi flip-flop vill man kasta av sig efter bara en kort stund medan i Birkenstocken kan vi lova att du kommer vilja vara kvar så länge du bara kan. Skon är tillverkad i fyra olika lager med olika funktioner. Första lagret är den chockabsorberande sulan som ger stabilitet, de nästa två lagren består av jutefiber och en fotbädd i kork. Det sista lagret är det översta och består av tunt men mjukt mocka skinn. Birkenstock är otroligt stolta över dessa försiktigt framtagna sandaler och de har blivit en enorm succé världen över bland alla åldrar och kön.

Premium leather materials

Materialet i dessa sandaler har försiktigt valts utifrån toppkvalitets material från hållbara källor. Birkenstock sätter en hög standard för välproducerade, komfortabla, funktionella och tidlösa skor. Den originella sandalen är känd för tre naturliga material i genuin kvalité: kork, latex och jutefiber. Det man kanske känner igen mest är sandalens korksula. Denna kork är hämtad från överbliven kork från vin och flask industrin som annars hade gått direkt till avfall. Istället processar Birkenstock om denna kork och använder det som den huvudsakliga komponenten i sina sandaler. Dagens designers fokuserar idag mycket på att skapa miljövänliga kollektioner. Samtliga tre material i dessa sandaler är naturliga och återanvändningsbara. Även den obehandlade lite grövre lädret på toppen är av hög kvalitet och syntetiska material för att säkerställa hållbara och prisvärda skor. För bästa hållbarhet rekommenderar vi att regelbundet behandla dina sandaler med rätt läderprodukter!

Partnerships (Birkenstock x Valentinoand Birkenstock x Rick Owens)

Genom åren har flera världskända modehus skapat kollektioner tillsammans med Birkenstock. Italienska modehuset Valentino designade sin version av Birkenstock’s Arizona modell som blev en enorm succé. Valentino x Birkenstock kollektionen sålde slut på nolltid, och det har redan bekräftats ett andra släpp av den i Juni. Birkenstock har även släppt en andra kollektion tillsammans med världskända gotiska grunge designern Rick Owens. Denna kollektion har en modernare twist på sina sandaler än den klassiska Birkenstock sandalen.