ATP Atelier

Det hela började 2016, i en liten kustby i södra Italien, himmelriket för den som älskar genuin italiensk läder. Här träffades Maj-La Pizzelli and Jonas Clason som tillsammans grundade idén om ATP Atelier, döpt efter låten “All Tomorrow's Parties” skriven av Velvet Underground. Sedan dess har märket växt snabbt både i Sverige men även internationellt hos flera exklusiva multi-brand försäljare runt om i världen. I Augusti 2018 blev de även inbjudna till för första gången visa upp sin senaste kollektion på Stockholm Fashion Week. Märket har blivit en succée hos flera mode portaler runt om i världen och allt fler är nyfikna på att utforska världen kring ATP Atelier.

Idén är simpel; handtillverkade lädervaror designade i en minimalistisk skandinavisk stil men med parisisk självsäkerhet - något grundarna tyckte saknades på marknaden. ATP Atelier’s väskor och skor är skapade för att passa den moderna kvinnan som lägger värde i kvalitet och hållbarhet men även läckra designs. Designade av begåvade designers och tillverkade av lokala hantverkare, kommer ATP Atelier alltid erbjuda trendiga, eleganta och tidlösa lädervaror som du kommer kunna njuta av i många år framöver.

I kollektionerna kan du hitta bl.a. nätta sommar sandaler, eleganta väskor och kaxiga boots som passar alla olika tillställningar. Lys upp din vinter outfit med en färgglad handväska eller matcha sommarklänningen med ett par statement boots. Du bestämmer helt själv. Men det vi kan lova är att ATP Atelier kommer bli en must-have i var kvinnas hem.


Visa som Rutnät Listvy

4 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

4 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

Skandinaviska designs med inspiration från Italien

ATP Atelier erbjuder mer än bara stilrena och eleganta skandinaviska designs, deras väskor och skor har även ett starkt inflytande från södra Italien. Det var här nere i Otranto, på Italiens södraste spets som grundarna Maj-La Pizzelli and Jonas Clason fick idén om ATP Atelier. Under sin solsemester hade dem lagt märke till hur den lokala befolkningen alla gick runt i likadana lädersandaler. Då Italien är kända för sina otroliga och kvalitetssäkra läderhantverk, var det grundarnas idé att ta dessa till Sverige. Idén var simpel: helt tillverkade i Italien med genuint italienskt läder med skandinavisk design. Snabbt fann de lokala hantverkare att samarbeta med som hjälpte dem ta fram de första prototyperna. Rätt i tiden och på rätt plats har nu ATP Atelier, med sina nätta sandaler, stilrena väskor och eleganta boots, expanderat snabbt inom modevärlden. Genom att behålla en nära kontakt med hantverkarna i Italien, kan ATP Atelier lägga stort fokus på långsiktig hållbart företagande.

Redan nu kan du hitta ATP Atelier på catwalks och showcases i stora mode metropoler som Paris och New York, men även på hemmaplan på Stockholm Fashion Week. Men grundarna, med tidigare erfarenheter från Filippa K och Acne, vill inte stanna här. ATP Atelier har nu även öppnat sin egna butik, bara gångavstånd från designstudion i Stockholm. Utöver att sälja väskor och skor så bjuder dem på en minimalistisk men hemtrevlig inredning. Butiken är ett perfekt hem för deras varor men även för modern konst, italienskt hantverk och stora blom konstellationer. Om du någonsin är i området kan vi varmt rekommendera att kika in, beställa en kopp kaffe och njuta av den italienska auran.

ATP Atelier väskor och skor

“We bring together genuine craftsmanship with a Scandinavian sense of contemporary design and Parisian attitude.”

Med inspiration från den lilla italienska kustbyn, där läder sandaler är en del varje människas liv, har ATP Atelier tagit fram premium skor och lädervaror handgjorda av lokala hantverkare. Du kan finna väskor i kvalitetssäkert läder, både i orm och mocka. Den klassiska Arezzo-väskan finns i flera olika färger och mönster och passar alla olika tillfällen. Ta med den på fest som ett elegant komplement till cocktailklänningen eller som perfekt handväska till kontoret. Denna väldesignade väska har blivit en “must-have” i var kvinnas garderob. Det italienska lädret håller i flera år framöver och kommer med tiden åldras vackert.

Kvalitet och hållbarhet

Vi på Me & the Met är fullständigt förälskade i ATP Ateliers designs. För dig som lägger vikt på kvalitet och “slow fashion”, så har du hittat rätt. När du köper ATP Ateliers lädervaror har du inte bara blivit ägare till en accessoar i otrolig kvalitet, men har även varit med och stöttat lokala hantverkare i södra Italien. Dessa väskor i genuint läder och simpla färger kan aldrig gå fel, antingen som gåva till en närstående eller om du ska unna dig en själv. För att bibehålla väskans karaktär och långvarighet rekommenderar vi att du tar hand om den med rätt läderprodukter. Hitta dina favoriter från ATP Atelier hos oss på Me & the Met!

Copyright © Me & the met. All rights reserved.