fri frakt och retur i sverige

Filippa K

Filippa K står för stil, enkelhet och kvalitet. Tre ord som beskriver filosofin bakom det svenska varumärket. Filippa K står för en enkel och ren design som är enkel att kombinera och som fungerar säsong efter säsong både när det gäller kvalitet och design. För Filippa K är det viktigaste att skapa moderiktiga stilar som också är sköna att ha på sig.

När Filippa K grundades 1993 av Filippa Knutson och Patrik Kihlborg blev varumärket snabbt framgångsrikt på den nordiska marknaden och har därefter även vunnit stor framgång internationellt, eftersom varumärket numera säljs i fler än 20 länder runt om i världen. Redan från början har Filippa K:s kollektioner haft som utgångspunkt att skapa "wardrobe essentials", vilket innebär att man genom att köpa enskilda plagg kan bygga upp en garderob som kan användas både till vardag och fest. Det har det svenska modehuset verkligen lyckats med, eftersom man efter 20 år fortfarande levererar tidslösa kläder med god kvalitet.

Hos Me & the Met är vi galna i det stora urvalet av klänningar och jackor som alltid har en perfekt passform och de härliga topparna och stickade plaggen med kvalitet som håller. Köp Filippa K online hos Me & the Met!

31 artiklar

per sida

Rutnät  Lista 

Fallande ordning

31 artiklar

per sida

Rutnät  Lista 

Fallande ordning

Filippa K har genom sina stora framgångar blivit ett av Sveriges största och mest framgångsrika modemärken. Redan 1997 blev det tydligt att varumärket var en stark aktör då det vann Guldknappen - Sveriges mest erkända designpris - och kårades till årets designer. År 2010 övertygade Filippa K ännu en gång omvärlden om att det var ett varumärke att räkna med, då det vann Guldknappens Reader Award.

En klassisk men innovativ look är inte det enda som Filippa K är bra på att skapa och går i god för. Under de senaste åren har fokus även riktats åt hållbarhet och att skapa produkter genom hållbara processer. Olika koncept och strategier hos Filippa K har nu även hållbarhet, miljö, medarbetare och kunder i fokus.

Som medlem av Fair Wear Foundation försäkrar Filippa K sina medarbetare goda arbetsförhållanden. År 2015 lanserades även de första så kallade “Front Runner of long lasting simplicity”-plaggen, vilka är tillverkade av 100% förnybara och naturliga material.